Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Graabak gikk seg opp 20 plasser

Ble nummer fem.

BESTE NORDMANN: Jørgen Graabak gikk et godt langrenn, men havnet utenfor pallen i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BESTE NORDMANN: Jørgen Graabak gikk et godt langrenn, men havnet utenfor pallen i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Jørgen Graabak gjorde et solid forsøk på å ta igjen teten i langrennssporet, men kom til kort under lørdagens verdenscupåpning i kombinert. Han ble nummer fem.

Den regjerende OL-mesteren hadde et svakt utgangspunkt, men nektet å gi opp håpet om en pallplass i finske Kuusamo.

Graabak hentet mye tid fra toppen og inn mot stadion for hver runde som gikk. Dessverre holdt det bare nesten for trønderen. Han endte 11,2 sekunder bak vinneren Johannes Rydzek fra Tyskland.

- Jeg gjorde et godt langrenn og er fornøyd med 5.-plass. I går var jeg for ivrig over kulen, og dermed mistet jeg fem-seks meter. Nå gleder jeg meg til i morgen, sa Graabak til NRK.

Sterk vind førte til at hoppdelen ble avlyst lørdag. Dermed var fredagens prøveomgang tellende for langrennet. Det slo uheldig ut for de norske løperne, som ikke hadde en god gjennomkjøring dagen før.

Dermed startet Graabak som nummer 25, 1.35 minutt bak østerrikske Christoph Bieler. Av de norske hadde Sindre Ure Søtvik på 13.-plass det beste utgangspunktet, men han slet i sporet og var i mål som nummer 24.

Håvard Klemetsen ble nest best av de norske løperne. Kombinertveteranen gikk inn til en 13.-plass, 1.05,6 bak vinnertiden. Deretter fulgte Jan Schmid som nummer 15.

Øvrige norske: 31) Thomas Kjelbotn, 34) Mikko Kokslien og 35) Magnus Krog.

Østerrikske Bernhard Gruber og Miroslav Dvorak fra Tsjekkia ble henholdsvis nummer to og tre lørdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling