Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kombinert

Graabak og Riiber vant i Val di Fiemme

Jørgen Graabak og Jarl Magnus Riiber gjorde kort prosess i langrennsdelen og vant søndagens lagsprint i kombinert i overlegen stil.

Duoen på det norske 1.-laget gjorde en god jobb i hoppbakken i italienske Val di Fiemma og startet bare to sekunder bak japanerne Ryota Yamamoto og Akito Watabe i langrennet.

De langrennssterke norske løperne var klare favoritter, og Graabak skaffet en liten luke til Japans 1.-lag allerede på åpningsetappen. Løperne gikk fem etapper på 1,5 kilometer hver.

Riiber startet annen etappe med 4,9 sekunders forsprang, og han økte avstanden til 12,2 sekunder. Deretter fortsatte Norges førstelag å øke avstanden, og japanerne falt ned til gruppen bak, der fem lag skulle kjempe om 2.-plassen i løpet.

I mål var avstanden økt til 43,8 sekunder. Tysklands 1.-lag med Fabian Riessle og Vinzenz Geiger tok 2.-plassen foran Østerrikes 2.-lag med Lukas Greidererer og Martin Fritz.

Det norske 2.-laget med Jens Lurås Oftebro og Espen Bjørnstad startet langrennsdelen på 3.-plass, men var 24 sekunder bak duoen Graabak/Riiber.

De ble liggende i gruppen med Japan, Tyskland og de to østerrikske lagene. Japanerne ble hektet av etter halvgått løp, mens Oftebro og Bjørnstad også falt av etter hvert. Dermed ble det tre lag som skulle kjempe om pallplassene bak Graabak og Riiber.

Østerrikes 1.-lag med Franz-Josef Rehrl og Lukas Klapfer ble nummer fire etter å ha rotet det til i spurten mot sine landsmenn.