SEIER: Jørgen Graabak gikk ankeretappen i langrennet i lagkonkurransen for kombinertgutta
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SEIER: Jørgen Graabak gikk ankeretappen i langrennet i lagkonkurransen for kombinertgutta Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Norge slo Tyskland på oppløpet i Lillehammer

Graabak spurtet inn til norsk seier

Norge vant lagkonkurransen i kombinert etter at Jørgen Graabak spurtet ned tyskernes ankermann Fabian Riessle på oppløpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge med Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber, Jan Schmid og Espen Andersen på laget ledet med 46 sekunder på Tyskland etter at hoppingen var unnagjort tidligere lørdag. Jarl Magnus Riiber ledet an på det norske laget etter å ha hoppet 102,5 meter i den lille Lysgårdsbakken.

– Det smakte godt. Laget gjorde en kjempeinnsats i bakken. Tyskland var jo suverene forrige sesong. Jeg var glad for å komme først i mål, sa ankermann Graabak til NRK.

Det var Schmid som gikk først ut i langrennet. Tyskerne hadde Eric Frenzel på førsteetappen, og forrige sesongs klart beste kombinertutøver hadde spist inn åtte sekunder ved første passering.

Schmid sendte Andersen ut 35 sekunder foran Johannes Rydzek som regnes som tyskernes beste i langrennssporet. Rydzek tok inn halvparten av forspranget på sin etappe.

Lover godt

Norge hadde Riiber på tredjeetappen, mens tyskerne hadde det noe usikre kortet Vinzenz Geiger. Riiber hadde ikke gått et renn på lenge og var veldig spent foran sin etappe. Tyskeren tok inn mye tidlig på etappen, og det ble kontakt ut på den siste runden.

– Dette lover bra. Det var tungt å komme i gang igjen, men godt. Jeg har jo vært ute i nesten tre sesonger. Jeg har vært "superdigg" i hele sommer, men fikk en liten nedtur da jeg ble syk foran NM. Det var klokt å vente til Lillehammer med å konkurrere igjen, sa kombinerttalentet.

Duell

Graabak ut i en ren duell med Fabian Riessle på sisteetappen. De tok det veldig rolig slik at Japan, Frankrike og Finland begynte å nærme seg kraftig underveis. Til slutt fikk tetduoen opp farten.

Trønderen Graabak avgjorde det hele med å vise sin tyske konkurrent ryggen på oppløpet. Frankrike med Jason Lamy-Chappuis gikk inn til tredjeplassen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer