ANDREPLASS: Johannes Rydzek (venstre) spurtslo OL-gullgutten Jørgen Graabak på sistnevntes hjemmebane i Granåsen. Her i duell tidligere i vinter. Foto: EPA/MAURI RATILAINEN FINLAND OUT
ANDREPLASS: Johannes Rydzek (venstre) spurtslo OL-gullgutten Jørgen Graabak på sistnevntes hjemmebane i Granåsen. Her i duell tidligere i vinter. Foto: EPA/MAURI RATILAINEN FINLAND OUTVis mer

Graabak spurtslått på hjemmebane i Granåsen

- Det ble for tungt.

(Dagbladet): De norske kombinertgutta skaffet seg et godt utgangspunkt i hopp-delen av kombinertrennet før de skulle ut og gå ti kilometer i ettermiddag.

Jørgen Graabak startet 32 sekunder bak tsjekkiske Tomas Portyk, som hoppest lengst i hopp-delen tidligere i dag.  Thomas Kjelbotn gikk ut 17 sekunder bak Portyk, Jan Schmid ett minutt, og Håvard Klemetsen 1.39 bak.

Etter drøyt halvveis hadde både Jørgen Graabak og Magnus Moan klart å gå seg opp til tetgruppa, og løpet ble spennende.

Andreplass Etter at tyske Johan Rydzek rykket snaue kilometeren fra mål i Granåsen var det bare OL-gullgutten Jørgen Graabak som klarte å henge på. Men tyskeren ble for sterk - han fikk tidlig flere meter på Graabak, og den luka klarte 22-åringen aldri å tette.

Dermed ble det en andreplass på Graabak på hjemmebane i Granåsen.

- Jeg er selvfølgelig fornøyd med det, men skal innrømme at jeg hadde fryktelig lyst på den seieren. Jeg var fryktelig sliten og måtte blite tenna sammen, men ble dessverre for langt bak. Det ble for langt, men det er en ny dag igjen på lørdag, sier Jørgen Graabak til NRK.

ANDREPLASS: Graabak tok inn forspranget på teten, men i spurten ble tyske Rydzek for sterk for trønderen. Her fra OL i Sotsji, der Norge tok gullmedalje i lagkonkurransen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ANDREPLASS: Graabak tok inn forspranget på teten, men i spurten ble tyske Rydzek for sterk for trønderen. Her fra OL i Sotsji, der Norge tok gullmedalje i lagkonkurransen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer