Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupen i kombinert

Graabak svikter mot Gruber i siste del i lagsprinten

Jørgen Graabak fikk seieren servert på sølvfat på lagsprinten i kombinert, men ble spurtslått av Østerrikes Bernhard Gruber. Norge ble dermed nummer to i Lahti.

INN PÅ ANDRE: Schmid og Graabak leverte gode hopp i første del i kombinert i Lahti lørdag. Foto: Phillip Grem / GEPA
INN PÅ ANDRE: Schmid og Graabak leverte gode hopp i første del i kombinert i Lahti lørdag. Foto: Phillip Grem / GEPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jørgen Graabak og Jan Schmid leverte i hoppdelen av lagsprinten. Duoen var 25 sekunder bak Østerrikes andrelag som var i ledelsen.

Graabak og Schmid kvittet seg med Østerrikes andrelag i langrennssporet, men Finland hang med.

Norge så ut til å gå mot seier da Finlands Ilkka Herola falt inn mot stadion, men bakfra kom Bernhard Gruber på Østerrikes førstelag og tok Graabak i spurten, selv om han hadde brukt mye mer krefter på sisterunden.

- Vi trodde at vi hadde denne. Denne matchballen skulle vi hatt, sa sportssjef Ivar Stuan til NRK.

Gode i hoppbakken

Finland tok tredjeplassen.

Norges andrelag med Mikko Kokslien og Espen Andersen hadde et tungt utgangspunkt etter hoppbakken, og endte som nummer sju, 1.37 minutter bak vinneren.

Graabak og Schmid fikk tillit på Norges førstelag i lagsprinten, og førstnevnte hang godt med teten i første gruppe i hoppbakken med et hopp på 128 meter.

Schmid fulgte opp med 120,5 som siste hopper, og sørget for at Norges førstelag var nummer to, 25 sekunder bak Østerrikes andrelag med Lukas Greiderer og Franz-Josef Rehrl før langrennet.

Uten Riiber

Mikko Kokslien og Espen Andersen utgjorde Norges andrelag. Duoen noterte seg begge for 116,5 meter og lå på 9.-plass, 1.23 minutter bak lederen.

Søndag er det individuelt renn i Lahti. Det er det siste rennet før kombinertløperne forflytter seg til Norge for renn i Holmenkollen og Granåsen.

Jarl Magnus Riiber stiller ikke i helgens verdenscuprenn i kombinert i finske Lahti. Heming-løperen pådro seg en øyebetennelse under NM stor bakke i Holmenkollen onsdag denne uken. Riiber var med i treningsomgangen, men ikke i selve rennet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!