Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sommermesterskapet i kombinert

Graabak vant suverent

- Det går riktig vei.

PALLEN: seierspallen etter kombinert langrenn på Natrudstilen som avsluttet kombinert helgen på Lillehammer. Jørgen Graabak jublet som sammenlagtvinner i sommercupen for kombinertherrene i Norge. I fjor reiste han hjem fra Lillehammer på grunn av dårlig form. Her flankeres han av Jarl Magnus Riiber (t.v) på andreplass og Magnus Krog (t.h.) på tredjeplass.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
PALLEN: seierspallen etter kombinert langrenn på Natrudstilen som avsluttet kombinert helgen på Lillehammer. Jørgen Graabak jublet som sammenlagtvinner i sommercupen for kombinertherrene i Norge. I fjor reiste han hjem fra Lillehammer på grunn av dårlig form. Her flankeres han av Jarl Magnus Riiber (t.v) på andreplass og Magnus Krog (t.h.) på tredjeplass. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jørgen Graabak tok en overlegen seier i sommermesterskapet i kombinert søndag. Gyda Westvold Hansen vant kvinneklassen.

Graabak, som vant hoppdelen tidligere på dagen, gikk kontrollert inn til en klar seier på tiden 26.07 minutter.

- Det går riktig vei. Den store forskjellen er at jeg presterer på et annet nivå i hoppbakken. I fjor var jeg ikke i nærheten av noe som helst, sa Graabak i en pressemelding.

- Jeg unngikk også «vannplaning» i langrennsdelen, sa Graabak etter den suverene seieren i regnværet på Sjusjøen.

Jarl Magnus Riiber, som imponerte med beste langrennstid, gikk inn som nummer to. Han var 43 sekunder bak Graabak.

Riiber mener han er i rute foran sesongstarten, selv om han ikke fikk full uttelling i årets sommermesterskap.

- Dette skal jeg rette på fram til det blir snø under beina. Det var tungt å gå bak Jørgen i dag i langrennsdelen. Han bare forsvant i skogen gang på gang, og jeg klarte aldri ta ham igjen. Dette var slitsomt, sier Riiber.

Magnus Krog sikret tredjeplass med tiden 27.58 minutter. Det var seks sekunder foran Magnus Moan og ni sekunder foran Espen Bjørnstad.

Også i kvinneklassen ble det en suveren seier. Gyda Westvold Hansen gikk i mål 1.58 minutter foran Ida Marie Hagen på andreplass. Hanna Midtsundstad kom to sekunder bak Hagen og ble nummer tre.

Sommermesterskapet er et såkalt uoffisielt NM i kombinert.

Hele Norges coronakart