Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Grådige j*****, nok er nok» sang Liverpool-fansen, før de forlot Anfield under kampen

Demonstrerte mot høye billettpriser.

PROTESTER: Liverpool-fansen har fått nok av høye billettpriser, og demonstrerte ved å forlate Anfield. Foto: Reuters / Phil Noble/NTB Scanpix
PROTESTER: Liverpool-fansen har fått nok av høye billettpriser, og demonstrerte ved å forlate Anfield. Foto: Reuters / Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer

• Liverpool - Sunderland 2-2 (0-0)

(Dagbladet): Liverpool-manager Jürgen Klopp var ikke på benken etter at han skal ha pådratt seg blindtarmsbetennelse. Det øvrige trenerteamet overtok derfor ansvaret for de rødkledde.

Supportergruppen «Spion Kop 1906» ba denne uka Liverpool-fansen om å forlate Anfield etter 77 minutters spill. Det for å demonstrere mot dyre billettpriser. På Main Stand-tribunen vil kampbillettene koste 77 pund neste sesong.

SVARTE FLAGG: Liverpool-fansens røde flagg var byttet ut med disse. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SVARTE FLAGG: Liverpool-fansens røde flagg var byttet ut med disse. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Derfor var det også mange svarte flagg på tribunen i kveld.

Supportergruppen «Spirit of Shankly» stilte seg også bak protesten, og det var knyttet spenning til hvor mange som ville demonstrere.

«You greedy b***tards, enough is enough», sang Liverpool-fansen, før «You'll Never Walk Alone» runget på Anfield, slik den pleier å gjøre når kamper nærmer seg slutten.

Da kampuret passerte 77 minutter, strømmet folk ut av portene på Anfield. Mesteparten av tilskuerne ble værende, selv om tusener forlot arenaen.

Med store deler av Liverpool-fansen borte fikk Sunderland plutselig ny giv. 12 minutter etter at flere tusen hadde forlatt Anfield, sto det plutselig 2-2 på måltavla.

Tok ansvar Roberto Firmino har blitt nødt til å ta scoringsansvar for et Liverpool-mannskap som er blottet for spisser, iallfall i elleveren. Og det var brasilianeren som først sendte hjemmepublikummet til himmels.

Han snek seg inn mellom to Sunderland-forsvarere, og stanget inn det gode innlegget fra James Milner på venstresiden.

Fram til scoringen hadde ikke kampen vært mye å skryte av fra hjemmelagets side. De røde hadde ballen mye, men det var sjeldent de klarte å få til noe særlig foran mål.

Roberto Firmino testet skuddfoten ved et par anledninger, men ballen traff ikke mål. Det måtte altså en heading til før han traff mellom stengene.

Doblet ledelsen Sunderland trenger desperat poeng for å unngå nedrykk denne sesongen, og det var tydelig at de grønnkledde var ute etter å få med seg minst ett poeng fra Anfield. Etter scoringen til Liverpool flyttet laget seg høyere i banen. Det ga rom til Liverpool.

Firmino snappet en løs ball, var uegoistisk, og sendte ballen videre til Adam Lallana som enkelt kunne doble ledelsen.

STILNET DE SOM VAR IGJEN: Sunderland og matchvinner Jermain Defoe (t.h.) jubler over utlikningen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
STILNET DE SOM VAR IGJEN: Sunderland og matchvinner Jermain Defoe (t.h.) jubler over utlikningen. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

Tilskuerne som forlot Anfield fikk ikke med seg at Adam Johnson reduserte på frispark etter 81 minutter. Det kan stilles spørmål ved Simon Mignolets inngripen på den situasjonen.

Og etter 88 minutter var snuoperasjonen et faktum. Jermain Defoe dukket opp og hamret inn utlikningen for Sunderland.

- Det er ikke lett, men vi må fortsette. Vi viste utrolig karakter, sier Defoe via TV 2 om comebacket til Sunderland.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Det var nok til å få et livsviktig poeng i nedrykksstriden. For Liverpool vil det sannsynligvis føles som et tap.