- «Grævla» kjipt

De norske spillerne sympatiserer med Angolas ville oppladning: - Vi er ekstremt priviligerte, mener Heidi Løke.

STJERNESPILLER: Camilla Herrem er en av Norges mest rutinerte spillere og har vært med på det meste. Det Angola har måtte gjennomgå, har hun imidlertid blitt spart for. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STJERNESPILLER: Camilla Herrem er en av Norges mest rutinerte spillere og har vært med på det meste. Det Angola har måtte gjennomgå, har hun imidlertid blitt spart for. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Angola, kl. 12.30 torsdag

KUMAMOTO (Dagbladet): Angola har lenge vært Afrikas suverent beste håndballandslag, men «Perlene», som de kalles, fikk ingen drømmestart på VM.

Åpningskampen mot Serbia endte med et 32-25-tap, men det var kanskje heller ikke så rart. For oppladningen til kampen kunne knapt vært verre for Angola.

Afrikanerne var nemlig på plass i Japan bare et knapt døgn før kampstart, og da hadde de vært på reisefot i 40 timer. Det er åtte timers tidsforskjell mellom Angola og Japan - det samme som fra Norge til Japan - noe som ikke gjør saken enklere for håndballjentenes kommende motstander.

- Det er vanskelig å snu døgnet, så det er «grævla» kjipt for de. Jeg håper at de får et godt mesterskap, men det blir ikke enklere av å lande dagen før, sier Norges stjernekant, Camilla Herrem, til Dagbladet.

- Hadde vært helt ferdig

Det er økonomien som satte en stopper for Angolas planlagte treningsleir i Japan før mesterskapet. Det står i sterk kontrakt til Norge, som hadde nesten to uker i «soloppgangens land» før åpningskampen mot Cuba. Herrem og co. ladet opp på et lukushotell i Fukuoka, hvor de fikk god tid til å forberede seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer