Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge slo Nord-Irland 2-0

Graham Hansen forskjellen da Norge kjørte over Nord-Irland

Kjemper fortsatt for VM-sluttspill.

MÅLSCORER: Graham Hansen scoret to for Norge i kampen mot Nord-Irland. Foto: Roald, Berit/NTB scanpix
MÅLSCORER: Graham Hansen scoret to for Norge i kampen mot Nord-Irland. Foto: Roald, Berit/NTB scanpix Vis mer
  • Nord-Irland - Norge 0-3 (0-0)

(Dagbladet): VM-håpet lever for Norge etter at de kjørte over Nord-Irland tirsdag kveld og vant 3-0.

Resultatet speiler ikke kampbildet tilstrekkelig, i en kamp de norske damene var fullstendig dominant, og nordirenes eneste middel var å ligge dypt foran egen 16-meter.

Lenge så det ut til at Norge ikke skulle få den forløsende scoringen, men en presis stikker fra Guro Reiten og en kald avslutning fra Caroline Graham Hansen sikret kveldens første mål en halvtime før slutt.

Tre minutter før full punkterte samme spiller kampen da hun plasserte ballen lekkert helt oppe i krysset.

På overtid pyntet Isabell Herlovsen på resultatet med sitt landslagsmål nummer 53.

Grønn mur

Norge tok kontroll fra start og var det førende laget i samfulle 90 minutter i møtet med Nord-Irland tirsdag kveld.

Hjemmelaget ble umiddelbart presset tilbake, og ble liggende dypt med store deler av mannskapet sitt. Dermed ble det opp til Norge å bryte gjennom den grønne muren.

Det var lettere sagt enn gjort. De norske damene hadde ballen og spilte seg fram til motstandernes mål, men presisjonen i den avgjørende pasningen uteble innledningsvis.

Dårlig bane

Baneforholdene på Shamrock Park var langt fra ideelle, noe som gjorde det vanskelig for Norge å spille sitt spill. Spillet foregikk likevel stadig rundt hjemmelagets 16-meter, og etter hvert kom også sjansene.

Nære var Caroline Graham Hansen da hun driblet seg inn i motstanderens felt. Den teknisk gode midtbanespilleren lurte den ene nordiren etter den andre, og fikk til slutt avsluttet etter en fin vending. Dessverre gikk skuddet like utenfor.

Omgangen var ellers preget av dødballer. Nevnte Graham Hansen og flere andre norske spillere ble flere ganger sparket ned av sjanseløse nordirer, og i tillegg var det en flust cornere i løpet av de første 45 minuttene. Totalt fikk Norge 13 cornere i førsteomgangen.

Forløsende scoring

Norge fortsatte der de slapp i den andre omgangen, og kjørte over Nord-Irland. Åtte minutter etter sidebytte var det nærmere enn aldri før, da en innoverslått corner ble sørget for kaos i feltet. En hel flokk nordirske spillere stilte seg mellom Norges forsøk og målet, og til slutt ble ballen klarert.

Et norsk mål ble etter hvert uunngåelig, og etter 60 minutter satt den for Graham Hansen. Guro Reiten har etablert seg som Norges playmaker og viste fram sitt overblikk og pasningsfot. Med en presis stikker fant hun lagvenninnen, og alene med keeper gjorde Graham Hansen ingen feil.

Senere i omgangen fylte hun på med sitt andre for kvelden, før Herlovsen fastsatte sluttresultater til 3-0.

Kampen for avansement

Seier i kveldens kamp var svært viktig for Norge med tanke på muligheten for avansement. Før dagens kamp var avstanden opp til Nederland og Irland, som har én kamp mer spilt, fire poeng. De møttes også i kveld, og det var Nederland som var klart best. De vant 2-0 og troner nå alene på toppen av gruppa.

Nederland er regjerende EM-mester og også klar favoritt til å gå videre fra Norges gruppe. Kun gruppevinneren går direkte til VM, mens de fire beste gruppetoerne må ut i playoff. Kun én av de får til slutt bli med til mesterskapet.

Norge har igjen to møter med Irland og ett med Nederland i kvalifiseringen. I tillegg skal kvinnelandslaget møte Slovakia en gang til. Sist gang endte det med 6-1-seier. Bortekampen mot Nederland tapte Norge knepent 1-0.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling