Barcelona vant Champions League:

Graham Hansen historisk

Barcelona utklasset Chelsea i Champions League-finalen. Caroline Graham Hansen (26) ble historisk og scoret finalens siste mål.

Publisert
Sist oppdatert
  • Chelsea - Barcelona 0-4 (0-4)

Det ble aldri en spennende Champions League-finale mellom Barcelona og Chelsea. Spanjolene hadde full kontroll fra første minutt, og det sto 3-0 før 20 minutter var spilt. Caroline Graham Hansen noterte seg også for en historisk scoring (se målet øverst).

Scoringen gjør at Oslo-jenta blir den tredje nordmannen til å score i en Champions League-finale (Ole Gunnar Solskjær 1999, Ada Hegerberg 2016, 2018 og 2019).

Graham Hansen satte enkelt inn 4-0 etter et nydelig forarbeid av Lieke Martens (se scoringen øverst).

Nederledenderen utfordret ute til venstre og dro seg fri langs kanten. Martens slo inn i feltet hvor Graham Hansen enkelt kunne sette inn kveldens fjerde scoring for Barcelona.

- Caroline Graham Hansen skriver norsk fotballhistorie. Dette er en kveld vi kommer til å se tilbake på i mange år. Dette er en dag som vil bli skrevet ned med gullskrift i norsk fotballhistorie. Vi har en norsk jente som har vunnet en Champions League-finale, sa Jan Åge Fjørtoft etter kampen.

- Det tror jeg føles veldig godt for henne. Det har vært en lang vei for henne. Å krone den lange veien med dette, tror jeg smaker veldig godt, sa Andrine Hegerberg i V sport-studio og referer til Graham Hansens skademareritt.

Drømmestart

Hermoso, Aitana og et selvmål av Melanie Leupolz sto for kampens tre første scoringer.

- Fantasifotball. De kjører over Chelsea, sa V Sport-kommentator Roar Stokke.

Chelsea var aldri i nærheten og gikk målløse av Gamla Ullevi i Göteborg.

- Det er propagandafotball av Barcelona. De utspiller Chelsea i det det er spilt 20 minutter i Göteborg. Det er en drømmeåpning for Barcelona og en marerittåpning av Chelsea, utbrøt Stokke.

JUBLER: Caroline Graham Hansen. Foto: NTB
JUBLER: Caroline Graham Hansen. Foto: NTB Vis mer

Guro Reiten ble byttet inn for Chesea rett etter pausen.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Første gang

Aldri før har en og samme klubb hatt to lag i en mesterligafinale – Chelsea-herrene møter Manchester City 29. mai

PÅ KAMP: Roman Abramovich og Aleksander Čeferin er nok glad for at man må holde to meters avstand. Foto: (AP Photo/Martin Meissner)
PÅ KAMP: Roman Abramovich og Aleksander Čeferin er nok glad for at man må holde to meters avstand. Foto: (AP Photo/Martin Meissner) Vis mer

Guro Reiten startet på benken for Chelsea, mens Maren Mjelde ble bare å se med krykker på sidelinjen etter at hun gjennomgikk en operasjon i kneet i mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer