Graham Hansen liker livet litt «på kanten»

Trives ute av posisjon, enn så lenge.

TRIVES: Selv om Caroline Graham Hansen ikke vil karakterisere seg selv som en kantspiller, finner hun seg pent i å spille der hun får beskjed om. Inntil videre. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TRIVES: Selv om Caroline Graham Hansen ikke vil karakterisere seg selv som en kantspiller, finner hun seg pent i å spille der hun får beskjed om. Inntil videre. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

NORRKÖPING (Dagbladet): De norske jentene har imponert alle etter en svak start mot Island, og etter tre strake seiere mot Nederland, Tyskland og Spania, venter nå Danmark i morgendagens semifinale.

Jentenes spillestil har likevel vært tema for debatt, og med en fastsatt spillestil må enkelte finne seg i å spille steder hvor de ikke nødvendigvis føler seg helt hjemme.

Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen har begge måttet ta på seg roller de ikke så ofte beklér. Hegerberg sa til Dagbladet på mandag at hun tidvis synes det er tungt å stå så mye feilvendt som hun gjør, men Graham Hansen ser ikke like mørkt på det.

- Jeg liker meg på høyrekanten, selv om det er sentralt jeg trives best. Jeg får mange baller å jobbe med, og blir brukt mye, sier hun til Dagbladet.

Graham Hansen er en av de virkelig store talentene i norsk kvinnefotball, og en av hennes sterkeste sider er allsidigheten.

- Jeg ser ikke på meg selv som en kantspiller, men jeg er litt som en potet som kan spille overalt. Det viktigste for meg er å spille fotball, så da er det greit å kunne spille flere steder, sier hun.

Selv om hun for øyeblikket tilbringer livet på kanten, er det dermed ikke sagt at hun bestandig kommer til å spille der. Selv ser hun for seg å trekke lenger inn i banen, men ikke enda.

- Jeg ser nok for meg en rolle mer sentralt etterhvert, men jeg er enda ung så det stresser jeg ikke med. Inntil videre spiller jeg bare der jeg får beskjed om, avslutter 18-åringen.