Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Irland 1-0

Graham Hansen matchvinner da Norge tok nytt steg mot VM-spill

De norske jentene klart best mot Irland.

MATCHVINNER: Caroline Graham Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MATCHVINNER: Caroline Graham Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Norge - Irland 1-0

De norske jentene har langt på vei gjort jobben, og snuser for alvor på en billett til VM-sluttspillet neste år. Tirsdag tok de en viktig seier mot Irland.

Men til tross for at de hadde et solid grep på motstanderen, slet de norske jentene med å sette sjansene, og gjorde noen grove feil underveis.

Caroline Graham Hansen scoret kampens eneste mål på straffe, og ble med det matchvinner. Hun var også en av banens beste.

Finale

Dermed ser det ut til å bli en ren finale om VM-spill når Norge møter Nederland om gruppeseier og VM-billett 4. september.

- Det var tre ekstremt viktige poeng. Det var kanskje ikke vår beste kamp, men vi får styrt den i vår retning, sier landslagssjef Martin Sjögren til NRK.

- Det var en rotete kamp, vi gjør egentlig ingenting av det vi hadde planlagt. Men sånn er det, og det viktigste var tre poeng i dag, sier Graham Hansen.

Gode

Innlendingsvis var de norske jentene klart best, og kom til flere gigantiske sjanser. Mest involvert var Vålerenga-spissen Isabell Herlovsen, som blant annet headet et forsøk i tverrliggeren.

Etter 25 minutter fikk Norge et straffespark, og Caroline Graham Hansen var kanonsikker fra 11-metersmerket. Hun sendte Norge i en fortjent ledelse.

- Jeg syntes det var en soleklar straffe. Hun feide meg ned, sier Hansen til NRK.

Norge styrte hele kampen, selv om Irland kom til en og annen sjanse. Men de var ikke i nærheten av å true seieren.

Store sjanser

Guro Reiten var fryktelig nære ved å doble ledelsen da hun skrudde et hjørnespark i stolpen.

Ti minutter før slutt hadde Norge også flere gode sjanser, med Caroline Graham Hansen som regissør. Men Irland-keeper Marie Hourihan reddet - som så mange ganger tidligere i kampen - forsøket.

Isabell Herlovsen ble spilt alene med keeper fem minutter senere, men igjen var Hourihan på jobb, og var ute og taklet Herlovsen. Det så ut til å være et klart straffespark, men det ble ikke dømt.

Irland var farlige i sluttminuttene, og kom til en stor sjanse i siste overtidsminutt. Keeper Ingrid Hjelmseth var på jobb og plukket forsøket.

Nå gjenstår Slovakia og regjerende europamester Nederland i kvalifiseringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media