Graham Hansen med supermål i Champions League

Storseier mot Subotica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen scoret henholdsvis to og ett mål da Wolfsburg og Lyon tok seg videre til åttedelsfinale i mesterligaen i fotball onsdag. Lyon hadde 6-0 å gå på fra bortekampen mot polske Medyk Konin.

Hjemme i Frankrike ble det ikke overraskende en ny forholdsvis enkel seier. Eugénie Le Sommer sendte et reservepreget fransk lag i ledelsen allerede etter to minutters spill og slo an tonen.

Flere mål ble det ikke før Ada Hegerberg ble byttet inn etter pause. Den norske landslagsspissen, som kom inn for den svenske stjernen Lotta Schelin, doblet hjemmelagets ledelse til 2-0 etter 69 minutters spill. Minuttet før full tid kom 3-0, også den scoringen var signert Hegerberg. Dermed tok Lyon seg enkelt videre til åttedelsfinale med 9-0 sammenlagt.

Graham inn som innbytter Wolfsburg måtte nøye seg med 0-0 i bortekampen mot serbiske Spartak Subotica, men slo kraftig tilbake på hjemmebane og sikret avansementet til åttedelsfinalen med en komfortabel 4-0-seier. Det tyske storlaget ledet med 2-0 til pause etter scoringer av Verena Faisst og Julia Simic.

Ni minutter ut i andre omgang økte Lara Dickenmann til 3-0, og åtte minutter senere fastsatte Caroline Graham Hansen sluttresultatet til 4-0. Den norske landslagsprofilen hadde bare vært på banen i ett minutt da hun fant veien til nettmaskene.

20-åringen ble byttet inn for sveitsiske Ramona Bachmann i det 61. minutt.

To norske slått ut Like lett gikk det ikke for Nora Holstad Berge, som startet kampen i midtforsvaret da Bayern München møtte nederlandske Twente hjemme. Den førte kampen endte 1-1, og ved pause onsdag sto det også 1-1 i Tyskland.

Ett mål til hvert av lagene i andre omgang ga 3-3-sammenlagt og Twente-avansement på bortemål. Holstad Berge ble byttet ut med 17 minutter igjen å spille. Ingrid Ryland var i Liverpools startoppstilling i mesterligamøtet med Brescia.

 UNDER KAMP:  Caroline Graham Hansen. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
UNDER KAMP: Caroline Graham Hansen. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

Italienerne hadde med seg 1-0 fra det første oppgjøret og vant med samme sifre i England. 0-2-tapet sammenlagt sendte Ryland og lagvenninnene ut av sesongens mesterliga. Ryland spilte hele kampen, mens Line Smørsgård var ubenyttet reserve for Liverpool.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer