Graham Hansen om den nye treneren: - Vi er heldige

Wolfsburg-spilleren er på vei tilbake fra skade, og gleder seg til å spille under den nye svenske landslagssjefen.

POSITIV: Caroline Graham Hansen har hørt mye bra om Norges nye landslagstrener, Magnus Sjögren. Her under en vennskapskamp på Skaugum tidligere i år.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
POSITIV: Caroline Graham Hansen har hørt mye bra om Norges nye landslagstrener, Magnus Sjögren. Her under en vennskapskamp på Skaugum tidligere i år.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I går ble det klart at svenske Martin Sjögren tar over det norske kvinnelandslaget i fotball.

Han blir kvinnelandslagets første utenlandske trener.

Wolfsburg-spiller Caroline Graham Hansen er svært positiv til sin nye sjef.

- Jeg kjenner han ikke noe mer enn noen andre, men han virker veldig bra. Ut i fra det jeg har hørt fra de svenskene jeg kjenner, så tror jeg vi er heldige som har fått han som trener. Jeg gleder meg, sier Graham Hansen til Dagbladet.

- Jeg har også hørt at Sjögren er en god leder, og en tålmodig mann som vet hvor han vil. Våre mål er VM i Frankrike om tre år og OL i Japan om fire år, så det passer bra, fortsetter hun.

Ganske likt Norge

Graham Hansen spilte selv i Sverige for tre år siden. 21-åringen var innom Damallsvenskan-klubben Tyresö i 2013.

- Ligaen der er noen hakk opp fra Toppserien. Det er flere bedre lag i Sverige enn det er i Norge. Svenskene har ganske like tanker om fotball som det vi har, sier Graham Hansen.

NY MANN: Martin Sjögren, kvinnelandslagets nye svenske trener, ankommer gårsdagens pressekonferanse sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NY MANN: Martin Sjögren, kvinnelandslagets nye svenske trener, ankommer gårsdagens pressekonferanse sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

«Må ikke spille som Sverige»

I går skrev Dagbladets kommentator Morten Pedersen følgende om den nye landslagssjefen:

«OG DET KAN gå veldig bra om han ikke er altfor svensk. Det vil si, om han ikke er snytt ut av fotballfilosofien til svensk damefotballs gudmor, Pia Sundhage, suksesstreneren som internasjonalt fikk mer ris enn ros da hun ledet Sverige til sølv i Rio. For selv om det selvfølgelig både er viktig og riktig å ha et godt motspill er det også viktig å ha et spill.

Norge skal ikke, kan ikke og må ikke spille som Sverige.

OG MARTIN SJÖGREN lover det. At vi ikke skal være som Sverige. Eller for å si det på en annen måte; han sier at vi ikke skal være det. Vi skal ikke være mest interessert i spillet uten ball.»

Etter at Sverige slo ut USA i sommerens OL ble trener Sundhagen kritisert av USA-keeper Hope Solo. Hun kalte svenskene for feiginger, etter at de hadde spilt en svært defensiv kamp mot amerikanerne.

- Jeg leste det Pedersen skrev. Inntrykket mitt er at Sjögren er ulik Sundhagen når det kommer til spillestil. Man kan ikke rakke ned på Sundhagens stil, men jeg regner med at Sjögren står for en annen type filosofi, og det tror jeg kan passe oss godt. Jeg tror det blir bra for oss, sier Graham Hansen.

På bedringens vei

Selv er Graham Hansen på vei tilbake fra skaden hun pådro seg mot Frankfurt i oktober.

- Jeg er på bedringens vei, og regner med at jeg er klar til januar 2017, forteller Wolfsburg-spilleren.