Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grahn forsvant før kampen

Årets første Oslo-derby hadde alt og mer til. Både på og utenfor banen. Og i dag skal det telles opp - spesielt i Vålerenga. Der det koker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vi begynner med han som dro på ferie før Vålerengas spillermøte, Tobias Grahn, og som førte til en direktør-innkalt oppklaringssamtale etter kampen mellom trener Kjetil Rekdal og administrerende direktør Kjetil Siem.

Grunn: De er ikke enige om tilfellet Grahn.

Rekdal: - Han (Grahn) sier han er skadet, mens vi mener han ikke er det. Og så blir han bare borte. Og tror han at han kan klare å provosere oss slik at vi slipper ham for en slikk og ingenting i sommer, tar han grundig feil. Tobias Grahn har en klubb, lagkamerater og en trener å ta hensyn til - ikke bare seg sjøl. Jeg vet ikke hvor han er, jeg kommer ikke til å ringe og jeg vil ikke ha problemer med å ha ham på benken i halvannet år til kontrakten hans går ut.

Siem: - Jeg og Kjetil er uenige om Tobbe. Kjetil mener jeg tar for mye hensyn til spilleren. Men sjøl om jeg skjønner at han (Rekdal) er sur, så kan jeg ikke overprøve spillerens eget syn på sin medisinske tilstand. Det er tillatt med sjølmelding i Norge. Dermed ikke sagt at jeg liker at han bare dro.

Rett hjem til Tallinn

Spillerne som forlot Vålerenga etter kampen var det derimot ingen problemer med. Bare litt rart. For etter at han skaffet Vålerenga straffesparket som ga 1-1 tre minutter før full tid pakket Kristen Viikmäe veska og dro hjem til Estland.

På utlån til Flora Tallinn resten av sesongen.

Vålerengas Andreas Augustsson stiller som midtstopper på Sandefjords trening i dag. Han er Bosman-spiller etter sesongen og går billig. For hvor mye vet ingen, men som Kjetil Siem sier det til Dagbladet: - Det blir sikkert ikke mye.

Brutal utvisning

Men Vålerenga kunne fått mye i går. Av Lyn. Før pause. Bare elendige avslutningsegenskaper og en god Øyvind Bolthof mellom VIF-stengene holdt spenningen ved like og Klanen i humør. Og så var plutselig innhopper Kristen Viikmäe der i sin siste jobb for Vålerenga - i offside (?) og på solo-vei mot Lyn-keeper Ali-Al Habsi. Som ble sendt i dusjen fordi han prøvde å avverge sjansen.

- Straffesparket var greit hvis det ikke var offside først, men utvisningen var håpløs, sier Lyn-trener Teitur Thordarson. - Vi fikk dobbelt straff og endte opp med en utespiller i mål fordi vi hadde gjort alle de tillatte byttene.

- Enig med Teitur, sier Kjetil Rekdal. - Lyn-keeperen skulle aldri vært utvist. Når spillerne møtes ansikt til ansikt må det jo være lov å prøve å gjøre noe med situasjonen. For hva skulle stakkaren gjort da - bare gått til siden og gitt oss et mål? Han var sistemann, ja, men det var ikke sabotasje. Han tok jo ingen bakfra. Han bare tapte duellen og lagde straffespark.

Beordret i mål

Teitur Thordarson hadde to mann som ville stå i mål - Per Egil Swift og Helgi Sigurdsson. Han beordret Swift til å ta på seg hanskene.

- Sikkert fordi jeg har lengst armer og kortest bein av alle på laget, sier Lyns midtbanespiller. - Jeg er den som likner mest på en apekatt.

David Hanssen ble på sin side beordret av Kjetil Rekdal til å skyte. Det var ingen som ville ha jobben. Og da Hanssen løp mot Swift sto VIF-treneren inne i gangen. Fordi han ikke torde å se på.

Jonny sparket Hanssen

Etter det var det mest armer og bein. Høyt og lavt. Og da Jonny Hanssen sparket David Hanssen ble det skikkelig bråk også. Og så gikk Lars Bohinen i ringen.

- Jonny Hanssen sparket meg, sier Vålerengas David Hanssen. - Og så kom Lars Bohinen for å hjelpe til. Og det er det vi har lagkamerater til. Lars var tøff han.

- Ja, jeg sparket David Hanssen, sier Jonny Hanssen. - Og det var fordi han sparket meg først. Men jeg skjønner ikke hvorfor Lars Bohinen fløy i strupen på meg. Han hadde jo ingen ting med det å gjøre.

En god nabokrangel

Overtida ble lang fordi det ble overtid på overtid på overtid. Og den ble hektisk. Alt mens Per Egil Swift fikk sjansen til å vise at han har lange armer. Og helt til slutt sa Teitur Thordarson som sant var:

- Jeg er irritert for at vi ikke vant, men denne kampen likte jeg. Den var akkurat slik en nabokrangel skal være.

Rødt: Lyn-keeper Ali-Al Habsi har gjort sitt.
Slagsmål: Jonny Hanssen og Lars Bohinen i et aldri så lite hockeyslagsmål. Det ble ikke engang kort av det.