Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Grahn til Malmö

Etter kampen mot Viking i kveld setter Tobias Grahn seg i bilen og kjører rett til sin nye klubb Malmö FF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg sto med to kontrakter i hendene og føler at jeg valgte riktig klubb, sier Tobias Grahn, som bekrefter at han har takket nei til en utenlandsk klubb.

Etter to varierende år i Vålerenga setter 23-åringen kursen mot hjemlige trakter og Malmö FF.

- Sverige har hele tida vært interessant, og Malmö er en klubb med ambisjoner, mener Grahn som føler det var riktig å gå fra Vålerenga nå og ikke fullføre kontrakten med klubben:

- Vålerenga er på nedre halvdel, mens Malmö ligger i toppen av Allsvenskan. Det er lettere å hevde seg på et topplag.

Og for en ambisiøs svensk fotballpjokk:

- Jeg tror dette er et skritt i riktig retning.

- Mer moden

Ambisjoner har vært Grahns varemerke under hans opphold i Norge - Malmö skal få litt å bryne seg på, de sg.

- Jeg tror ikke de har kjøpt meg for å fylle troppen, for å si det sånn, mener 23-åringen om klubben som leder Allsvenskan.

Og:

- Treneren i Malmö liker meg som spiller, forteller Tobias Grahn, som framskyndet prosessen med å finne seg ny arbeidsgiver da han terget på seg Rekdal og dro på kjærlighetsferie i stedet for Lyn-kamp før sommeren.

- Kjetil Rekdal og jeg har hatt våre feider. Dessuten har han brukt meg på feil plass i to år, noe som ikke er ideelt, mener Grahn som er tiltenkt en midtbaneplass i Allsvenskan.

Og hva har to år i VIF lært ham?

- Fotballmessig har jeg ikke utviklet meg mye, men jeg tror jeg er blitt et mer modent menneske.

Erstatning før helga

For Vålerenga er et problem løst, mens et nytt er dukket opp. Urokråka må erstattes og hovedstadsklubben savner sårt en målscorer.

- Nå er vi én mindre i stallen og planlegger å skaffe en erstatning før neste helg, forteller direktør Kjetil Siem, som ikke er i tvil om hvilket navn som står øverst på den lista:

- Petter Furuseth Olsen er veldig interessant.

Brann-spilleren har registrert Vålerengas interesse, men nektet i går å snakke om et eventuelt klubb-bytte.

- Jeg er med på en sportslig opptur i Brann nå, og vil ikke snakke om noe annet før etter kampen mot Aalesund i kveld, sier 24-åringen som bare har kontrakt med Bergensklubben til desember.

Så gjenstår det å se hvem som kjører inn når Grahn svinger ut i retning Malmö i kveld.

RIKTIG VALG: - Den siste tidai Vålerenga var veldig tung, og jeg tror Malmö er et riktig valg for meg, sier Tobias Grahn. Den svenske klubben vil ikke si hvor mye de betalte for Vålerenga-spilleren. Her sammen med VIF-direktør Kjetil Siem.