Grande kan få sjansen

Canadier kampklar for Viking, bare Helland skadet i Fredrikstad.

Viking-spissen Toni Nhleko har startet forrykende i sin nye klubb, og blir en viktig mann også mot Fredrikstad.

- Han har kommet inn og gjort sine saker bra, sier en fornøyd trener Roy Hodgson til Dagbladet.no.

Peter Kovacs er ute for sesongen, mens Jørgen Tengesdal også er skadet. Bortsett fra disse kan Hodgson plukke fritt fra stallen, hvor også nykommerne Sandro Grande og Fredrik Lundqvist finnes.

- Grande har vært i aksjon for landslaget til Canada, og er kampklar til søndag. Det er en måned siden Lundqvist sist var i aksjon, så jeg er litt mer usikker på hvor kampklar han er, sier Hodgson, som tror han vil møte et sterkt Fredrikstad-lag søndag.

- Jeg håper det blir en bra kamp. De har hentet noen gode spillere og startet opp bra etter ferien med seier mot Lyn. Men jeg kan ikke så utfallet, jeg har ikke krystallkula man bruker til sånt.

Fredrikstad er en av vinnerne på overgangsmarkedet, sjøl om Markus Ringberg har gått til Ham-Kam. Med klassespillere som Raymond Kvisvik og landslagskeeper Thomas Myhre på plass, kan det bli nok en god høstsesong for Egil «Drillo» Olsens mannskap.

- Vi er godt rusta nå, både med de nye spillerne og alle vi har fått tilbake fra skadeopphold. Mot Viking er Roger Helland den eneste som ikke kan være med, sier assistenttrener Per Egil Ahlsen til Dagbladet.no.

Han sier det har vært ei bra treningsuke i Fredrikstad.

NYE HELTER: Raymond Kvisvik og Thomas Myhre er Fredrikstad-publikumets nye yndlinger. Torbjørn Grønning
NYE HELTER: Raymond Kvisvik og Thomas Myhre er Fredrikstad-publikumets nye yndlinger. Torbjørn Grønning Vis mer

- Vi åpna høstsesongen bra med seier mot Lyn, og det har vært god fart på treningene de siste dagene. Kampen på søndag er viktig for begge lag, og det blir ingen enkel oppgave. Viking har også forsterka stallen og er en vanskelig motstander.