Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gransker tomme OL-seter

Kraftige reaksjoner på folkemangel på utsolgte øvelser.

GLISSENT: Arrangøren sier det er utsolgt, men det var mange ledige stoler da Caroline Wozniacki spilte OL-tennis i Wimbledon lørdag. Foto: Stefan Wermuth, Reuters / NTB scanpix
GLISSENT: Arrangøren sier det er utsolgt, men det var mange ledige stoler da Caroline Wozniacki spilte OL-tennis i Wimbledon lørdag. Foto: Stefan Wermuth, Reuters / NTB scanpix Vis mer

OL-arrangøren har innledet gransking for å finne ut hvorfor mange seter står tomme i utsolgte øvelser.

I månedsvis har folk klaget over at det er umulig å få billett til ettertraktede OL-konkurranser. Da skapte det kraftige reaksjoner å se deler av tribunen nærmest tom under TV-overføringene fra flere av OL-arenaene i helgen.

Sinne og skuffelse over det som allerede kalles OLs «billettfiasko» avløste i helgen gleden og euforien over fredagens åpningsseremoni.

OL-minister Jeremy Hunt sier at han er skuffet og at arrangøren (LOCOG) prøver å finne ut hvorfor de som skulle sittet på tribunen ikke gjør det.

- LOCOG gjennomfører en omfattende etterforskning av hva som har skjedd, sa Hunt til BBC.

TV-bilder lørdag viste tomme tribuneseksjoner både i svømming, turn, basketball og tennis, blant annet. Billettløse briter som gjerne skulle vært til stede har latt arrangøren vite hva de mener om det.

Også søndag gjentok det samme seg: Mange arenaer hadde tomme felter på tribunene.

Sponsorbilletter
- Vi tror det dreier seg om billetter som er gitt til sponsorer, men om de ikke akter å benytte dem så vil vi at plassene gjøres tilgjengelige for vanlige folk. Det skaper best atmosfære, og vi er i ferd med å vurdere dette nå, sa Hunt.

- Det er noen tomme seter, så vær snille å juble dobbelt så høyt slik at det høres ut som det er fullt, sa speaker i vektløfterhallen søndag.

Idrettsminister Hugh Robertson sier seg overrasket over at det ikke er fullt på tribunene, ettersom «utsolgt»-skiltet kom opp i løpet av kort tid etter hver fase av billettsalget.

Ved siden av sponsorbilletter kan det være billetter distribuert til internasjonale særforbund og utøveres familier som i liten grad benyttes, men det er også mulig at billetter solgt gjennom det kompliserte tildelingssystemet ikke har havnet i rette hender.

30-minuttersregel
Colin Moynihan, som er formann i Storbritannias OL-komité, sa på et pressemøte at en løsning kan være en 30-minuttersregel. Dersom et sete ikke er fylt innen den tid, vil det gis til andre.

- Vi vil finne ut hvem som ikke møter opp. Når det dreier seg om store seksjoner som står tomme, burde det ikke være vanskelig å finne ut, sa han.

- Der det er tomme seter, vil vi finne ut hvem som skulle sittet der og hvorfor de ikke gjør det. Foreløpig ser det ut som de tomme tribuneseksjonene er reservert for akkrediterte personer, men vi vil vite mer etter hvert, heter det i en uttalelse fra LOCOG.

Arrangøren har ikke oppgitt hvor mange mennesker som var til stede på arenaene lørdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media