Gransket for kampfiksing

Etter rykter om kampfiksing satte Norsk Tipping i gang etterforskning av ishockeyoppgjøret mellom Furuset og Lørenskog.

Ryktene har versert etter at Langodds-spillerne satset mer enn dobbelt så mye som normalt på oppgjøret, skriver Romerikes Blad.

Kilder i begge klubbene sier til avisen at det var underlige omstendigheter rundt kampen, som Lørenskog vant 3-1 31. januar. Bortseieren ga 3,7 i odds.

Den høye oddsen, størrelsen på spilleomsetning og flere mistenkelige forhold rundt oppgjøret fikk Norsk Tipping til å reagere.

- Kampen var involvert i spill for 836.000 kroner. Det er svært mye for en ishockeykamp. Langt høyere enn det som er normalt, sier informasjonsrådgiver Pål Enger i Norsk Tipping.

Informasjonsdirektør Tore Elman Tangen sier de har sjekket kampen grundig, men at det ikke er noe som tyder på at kampen er fikset. Oppgjøret var heller ikke satt opp som single-kamp.

Furuset-spilleren Jarle Gundersen sier til Romerikes Blad at han ikke blir forundret om det viser seg at kampen var fikset.

- Vi hadde sju spillere på skadelisten. Før kampen hadde jeg skiftet til kamputstyr, men så fikk jeg plutselig beskjed om at jeg ikke skulle spille. Den samme beskjeden fikk to andre. Begrunnelsen var at jeg ikke hadde vært på trening dagen før. Jeg kjente ikke til rutinene i Furuset, og spurte noen om dette var vanlig. De sa nei, sier Gundersen, som tidligere spilte for Lørenskog.

(NTB)