Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gråt av glede

Larissa Lazutina gråt av glede etter gullet på 30-kilometeren i går. - Jeg var sulten på en seier etter at trenerne droppet meg på de to tidligere individuelle distansene, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Larissa Lazutina (33) innfridde ikke på 15-kilometeren. Derfor var den enkelt for lagledelsen å sette henne på sidelinja. Larissa har lenge vært på kant med sjefene, fordi hun valgte å stå utenfor landslaget og fikk sine egne private sponsorer etter VM i Trondheim.

- Jeg var dårligste russer på 15-kilometeren. Og var heller ikke sikker på om jeg ville få tillit i dag.

Overlegen

I Nagano-OL var Larissa OL-dronningen, med medaljer i alle øvelser. Tre gull totalt. Nå avsluttet hun VM på en så overlegen måte at de russiske laglederne må leve med henne en god stund til.

Hun var med på stafettlaget som tok gull i Ramsau. Og står tilbake som en av de store i verdensmesterskapet med to gull. Det samme har Stefania Belmondo og kombinertkongen Bjarte Engen Vik.

  • Det var ikke bare lett å gå tremila i klassisk stil i går. Larissa Lazutina hadde det like tøft som konkurrentene.

Påskeføre

- Ja, forholdene var vanskelige. Jeg tror alle slet med skiene. Vi startet på tørrvoksføre og endte i påskeløyper. Jeg taklet tydeligvis problemene best, sier hun.

  • Larissa Lazutina har nå 20 medaljer fra OL- og verdensmesterskap. Lagvenninnen Olga Danilova (28) tok sitt andre sølv i Ramsau i går. Det ble også ny medalje på Kristina Smigun (22).

- Jeg var totalt utslitt. Jeg trodde ikke på medalje etter å ha gått samtlige distanser, sier Danilova.

<B>REVANSJE:</B> Hun ble nektet start på to distanser i VM. I går slo hun til med gull på 30-kilometeren