GRÅT AV GLEDE OG UTMATTELSE: Pierre Højberg, her fra en tidligere kamp mot Sverige, var så utmattet at tårene tok ham i intervjuet etter kampen mot Serbia i går. 
Foto Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix
GRÅT AV GLEDE OG UTMATTELSE: Pierre Højberg, her fra en tidligere kamp mot Sverige, var så utmattet at tårene tok ham i intervjuet etter kampen mot Serbia i går. Foto Anders Wiklund / TT / NTB ScanpixVis mer

Gråt da han ble intervjuet på tv etter kampen, får skryt av sjefen

Pierre Højberg.

Danmarks Pierre Højbjerg var så stolt og utmattet etter lørdagens 2-0-seier over Serbia at han begynte å gråte da han ble intervjuet på TV.

- Vi fortjener det, og vi har arbeidet så hardt. Jeg er helt ferdig, sa Højbjerg til Kanal 5s reporter.

Det var et stort TV-øyeblikk. Danmark hadde akkurat vunnet helt fortjent 2-0 over Serbia og tok med det et stort steg mot EM i Frankrike. På gresset i Parken sto Højbjerg med tårer i øynene og fortalte hele Danmark akkurat hvordan han hadde det.

Måtte forklare seg - Vi står sammen, og vi har Danmarks kultur helt inn under huden. Det har bikket over for meg. At vi vinner på denne måten i disse kulissene, er stort, sa Bayern München-spilleren.

Han måtte flere ganger i løpet av intervjuet ta korte pauser og tørke bort tårene. Intervjuet har nå blitt en stor hit på sosiale medier både i og utenfor Danmark, og mange roser spilleren opp i skyene. Højbjerg har i ettertid måttet forklare dansk presse hvorfor han var så rørt.

- Jeg var så sliten, jeg var helt ferdig. Og det betydde så utrolig mye for meg - sikkert like mye som for de andre på laget. Jeg kunne rett og slett ikke holde det tilbake, sa Højbjerg.

Fikk skryt av sjefen Danmarks landslagssjef, Morten Olsen, fikk med seg spillerens tårer og var stolt over Højbjergs reaksjon.

- Folk skal være ekte. Det er det viktigste. Jeg tror det handlet om opplevelsen av å vinne og samtidig være så totalt utmattet, sa Olsen.

Etter 2-0-resultatet ligger Olsens menn i god posisjon til å ta annenplassen i gruppa. Danmark har 10 poeng på fem kamper, mens Albania følger på tredjeplass med sju poeng på fire kamper.

(NTB)