Gråt da han måtte forlate Liverpool

John Arne Riise største skuffelse.

(Dagbladet): John Arne Riise (33) har vært utenlandsproff i hele 15 år.

Søndag kl. 20 er han en av deltakerne i premieren av årets versjon av TV 2-serien  «Best av de beste».  I andre episode sier Fulham-backen at tida i Liverpool fra 2001 til  2008 ikke bare ga ham de største trofeene.

Avskjeden med Anfield-klubben er det tyngste han har vært med på sportslig.

- Hva er den største skuffelsen du har vært med på?

Spørsmålet kommer fra programleder Carsten Skjelbreid mens han har Riise i passasjersetet før tvekampen mot fem andre norske toppidrettsutøvere i 23 øvelser.

VINNERINSTINKT: John Arne Riise, Stig André Berge, Martin Johnsrud Sundby, Emil Hegle Svensen, Håvard Bøkko og Olaf Tufte kjemper mot hverandre i TV 2-programmet «Best av de beste». Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
VINNERINSTINKT: John Arne Riise, Stig André Berge, Martin Johnsrud Sundby, Emil Hegle Svensen, Håvard Bøkko og Olaf Tufte kjemper mot hverandre i TV 2-programmet «Best av de beste». Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Jeg var skuffet da jeg måtte forlate Liverpool. Den satt langt inne, sier Riise i «Best av de beste», sier Riise.

For komfortabel Mannen som stoppet på 110 landskamper for Norge tar selvkritikk for at oppholdet på Merseyside endte med salg til italienske Roma sommeren 2008.

- Jeg ble litt for komfortabel med posisjonen jeg hadde i klubben, og blant fansen, slik at jeg ikke jobbet hardt nok det siste året.

Riise sier i TV-serien at han skulle ønske daværende Liverpool-manager Rafa Benitez ga nordmannen et hint. Da ville Riise trent som «en idiot» og kommet tilbake i superform til sesongstarten.

- Det ble bare med en gang «bam, ut». Da var jeg skuffet. Jeg var lei meg. Jeg gråt endel etter at jeg fikk beskjed om at jeg måtte forlate Liverpool, fordi jeg hadde spilt der i sju år, spilt nesten alle kampene og vunnet det meste.

Riise sier at han ble opphengt i suksessen han opplevde umiddelbart etter overgangen til Anfield i 2001.

Uovervinnelig - Alt gikk, du kunne gjøre alt. Når du scorer mot United, Everton og Newcastle i løpet av de to første månedene av karrieren i Liverpool, da er du inne. Du føler deg uovervinnelig, sier Riise.

I TV-serien der norske utøvere konkurrerer i 23 disipliner sier Riise at han ikke var forberedt på skriverier om privatlivet sitt som norsk fotballkjendis. Venstrebacken har fått overskrifter etter blant annet sms-er til kjendisjenter, Ferrari-stevnemøter, gjeldsproblemer og oppdrat for bettingselskaper.

- Det var uvant for meg, og det kom som et sjokk at folk brydde seg om det, sier Riise.

Selv er Riise godt over gjennomsnittet opptatt av å vinne, både på trening og i kamp. Om venstrebacken går til topps i «Best av de beste» og stikker av med en bil blir avklart først etter sju episoder. I første episode konkurrerer gjengen blant annet i terrengsykling og armhevinger.