Gråt etter melding

Midt i kampen mot coronaviruset: Halvor Egner Granerud (24) bekreftes som vinner av verdenscupen. FIS klarer ikke å erstatte avlyste renn. - Jeg begynte umiddelbart å gråte, sier Granerud.

VINNER AV VERDENSCUPEN: Halvor Egner Granerud. Foto: Lise Åserud / NTB
VINNER AV VERDENSCUPEN: Halvor Egner Granerud. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF (Dagbladet): Halvor Egner Granerud blir den første norske skihopperen som vinner verdenscupen siden Anders Bardal i 2012.

Det ble formelt klart i formiddag.

Etter at den norske hoppturneringen Raw Air ble avlyst, har Det internasjonale skiforbundet FIS jobbet på spreng for å erstatte rennene. Det var snakk om fire renn i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund som gikk fløyten på grunn av norske coronarestriksjoner.

Men FIS har ikke klart å komme opp med den løsningen de i utgangspunktet ønsket. De klarte bare å erstatte ett av rennene.

Granerud leder verdenscupen med 526 poeng. Med bare tre renn igjen på kalenderen - en seier gir 100 poeng - kan ingen ta igjen nordmannen. Han er vinner av verdenscupen 2020/2021.

- Selv om det har sett veldig sannsynlig ut lenge, så var det fortsatt en veldig gledelig beskjed å få̊, sier Granerud til hopplandslagets Facebook-side.

- Da jeg fikk beskjeden, begynte jeg umiddelbart å gråte. Det har vært noen tunge dager nå, men det å endelig få det bekreftet var utrolig godt.

Og:

- Jeg føler meg litt som en hoppversjon av Leicester, sier han om den sensasjonelle seieren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer