Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gråt etter rasistisk hets. Hun svarer med sjokkerende melding:
- Hvorfor drar du ikke hjem til Brasil og viser dine svarte fingre til folket der?

Facebook-innlegg til visepresident i FK Rad Beograd skaper reaksjoner.

FIKK TRØST: Everton Luiz ble hetset under en kamp i Serbia. Her får han trøst av en lagkamerat, mens visepresidenten i motstanderklubben mener han oppførte seg like ille selv. Foto: REUTERS/Miroslav Todorovic/NTB Scanpix
FIKK TRØST: Everton Luiz ble hetset under en kamp i Serbia. Her får han trøst av en lagkamerat, mens visepresidenten i motstanderklubben mener han oppførte seg like ille selv. Foto: REUTERS/Miroslav Todorovic/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Partizan Beograds brasilianske midtbanespiller Everton Luiz ble utsatt for rasisme i kampen mot FK Rad Beograd i serbisk Super Liga for noen dager siden.

Luiz hevder han ble utsatt for rasisme gjennom hele kampen, og mener at han blant annet ble kalt for apekatt. Til slutt rant det over for ham, og han svarte med å vise hjemmefansen fingeren i frustrasjon (se hendelsen nederst i saken).

Etterpå begynte brasilianeren å gråte på grunn av den verbale hetsen, mens lagkameratene forsøkte å trøste ham.

- Jeg ønsker å glemme dette så fort som mulig. Jeg elsker Serbia og folket her, det er derfor jeg gråt. Men vær så snill; si nei til rasisme, sier han videre.

Men i stedet fra trøst for motstanderklubben, får han refs av visepresidenten i FK Rad Beograds kvinnelag. I et Facebook-innlegg reagerer Jelena Polic på dekningen av saken, og oppfordrer samtidig Luiz til å dra hjem til Brasil.

«Hele historien med 'den store' Everton og alt det som skjedde under kampen mellom Rad og Partizan er partisk og tragisk. Hvorfor nevner dere ikke alle fornærmelsene Everton kom med mot Nikola Drincic under kampen, og at han slo Vladimir Rodic og viste finger til våre fans? Men nei, det er vi som er rasistiske og nasjonalistiske!» skrev Polic blant annet.

FACEBOOK-INNLEGG: Jelena Polic reagerte på Everton Luiz. Foto: FK Rad
FACEBOOK-INNLEGG: Jelena Polic reagerte på Everton Luiz. Foto: FK Rad Vis mer

«Vi må tydeligvis respektere andre mer enn oss selv, og vi skal tydeligvis være stolte når Partizan har sju utenlandske spillere og en av dem gråter krokodilletårer og sier at han 'elsker Serbia' og 'ser på det som sitt hjem'. Nei, hvorfor drar du ikke hjem til Brasil og viser dine svarte fingre til folket der og sverger på dine brasilianske mødre at alt skal bli bra? NEI TIL RASISME» (etterfulgt av fem smiletegn/lattertegn), skrev hun videre.

Seinere skal Polic ha slettet Facebook-innlegget, som likevel har spredd seg i sosiale medier og i flere internasjonale medier som svenske Aftonbladet og engelske Daily Mail.

Polic spiller selv på FK Rad Beograds kvinnelag i tillegg til å være visepresident i klubben.

USMAKELIG: Dette innlegget la Jelena Polic ut før hun seinere slettet det. Foto: Facebook
USMAKELIG: Dette innlegget la Jelena Polic ut før hun seinere slettet det. Foto: Facebook Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media