Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Gråt etter VM-fiasko: - Det er grusomt

11. plass er langt unna målsettingen før skiskytterjentene.

TØFF START: Kaia Wøien Nicolaisen og de norske stafettjentene ble nummer 11. Foto: EPA/LISI NIESNER
TØFF START: Kaia Wøien Nicolaisen og de norske stafettjentene ble nummer 11. Foto: EPA/LISI NIESNER Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): Nedturen fortsetter for de norske skiskytterjentene.

Norge gikk inn til en skuffende 11. plass på VM-stafetten. Tyskland vant suverent, foran Ukraina og Frankrike.Etterpå var det skuffede norske jenter som møtte i pressesonen.

- Dette var grusomt. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg må bare beklage at jeg er i elendig form, sier Kaia Wøien Nicolaisen til Dagbladet.

Hun gikk 1. etappe, brukte to ekstraskudd, og vekslet 1:23,8 bak bak lederen - som nummer 18.

- Det gikk ikke framover i sporet i dag. På andrerunden gikk det tungt. Dette var skikkelig kjipt. Jeg ødelegger for resten av laget. Herregud, jeg begynner å gråte. Dette er VM, sier Nicolaisen.

TRØST?: Steinar Mundal gir en trøstende klem til Kaia Wøien Nicolaisen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TRØST?: Steinar Mundal gir en trøstende klem til Kaia Wøien Nicolaisen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Min skyld

Hilde Fenne gikk andre etappe og hadde et tungt utgangspunkt. Fenne brukte to ekstraskudd og vekslet 1:32,3 bak lederne.

- Dette var tungt. Det er vanskelig føre og vanskelig å gå teknisk, sier Hilde Fenne.

Tiril Eckhoff hadde heller ingen god dag. Hun åpnet med en god liggende serie og fem treff, men på stående skyting fikk hun én strafferunde.

- Jeg prøvde å ta inn alt jeg kunne. Jeg følte vi hang med, men ikke etter min etappe. Jeg føler det er min skyld, sier Tiril Eckhoff.

Marte Olsbu åpnet bra med fem treff, men fikk to ekstraskudd på stående. I mål var Norge til 11. plass - og 2:16,1 bak vinnerne fra Tyskland.

- Isolert sett er jeg fornøyd med etappen, men vi havnet litt bak og det var ikke godt nok. Jeg er fornøyd med den liggende serien. Det er kjedelig at vi ikke kan være med å kjempe med de beste, sier Marte Olsbu.

NUMMER 11: Marte Olsbu og Norge.


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NUMMER 11: Marte Olsbu og Norge. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Skuffet sjef

Skiskytternes idrettssjef Mortan Aa Djupvik var ikke fornøyd med innsatsen.

- Jeg hadde et håp om å kjempe om medalje. Å ikke komme topp 10, det kan vi ikke være fornøyd med. Dette laget har kjempet om medaljer før, og da er vi skuffet nå. Jeg regner med jentene på laget er de som er mest skuffet, sier Djupvik til Dagbladet.

De norske skiskytterkvinnene har hatt et skuffende VM. Tiril Eckhoffs 13. plass på sprinten er den beste plasseringen - før dagens 11. plass.

- Hva slags konsekvenser får dette, Djupvik? spør Aftenpostens reporter.

- Det får ikke andre konsekvenser enn at jentene må trene mer. De må prioritere annerledes og skytingen må bli bedre. Vi må snu de steinene vi kan. Ingen av trenerjobbene henger i noen tynn tråd, sier Djupvik.

Fellesstarten går søndag. Der går Tiril Eckhoff og Marte Olsbu.

STRAFFERUNDE: Tiril Eckhoff. Foto:  EPA/LISI NIESNER
STRAFFERUNDE: Tiril Eckhoff. Foto:  EPA/LISI NIESNER Vis mer

Fakta: 4 x 6 km kvinner (strafferunder/tilleggsskudd):

Gull: Tyskland 1.11,16,6 (0/9) - Vanessa Hinz, (0/2), Maren Hammerschmidt (0/4), Franziska Hildebrand (0/0), Laura Dahlmeier (0/3).

Sølv: Ukraina, 0.06,4 min. bak (0/4) - Irina Varvijnets (0/1), Julija Dzjyma (0/2), Anastasija Merkusjina (0/1), Olena Pidrusjna (0/0).

Bronse: Frankrike, 0.08,1 (0/7) - Anais Chevalier (0/1), Celia Aymonier (0/3), Justine Braisaz (0/3), Marie Dorin Habert (0/0).

4) Tsjekkia 0.14,0 (0/6), 5) Italia 0.36,5 (0/6), 6) Sverige 1.20,4 (0/7), 7) Polen 1.23,1 (0/6), 8) Slovakia 1.36,9 (0/7), 9) Hviterussland 1.50,7 (0/5), 10) Russland 2.15,5 (1/8).

..11) Norge, 2.16,1 (1/9) - Kaia Wøien Nicolaisen (0/2), Hilde Fenne (0/2), Tiril Eckhoff (1/3), Marte Olsbu (0/2).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling