Ulrik Saltnes:

- Gråt litt innvendig

Det som kunne blitt en måned for historiebøkene i karrieren til Ulrik Saltnes (28), ble i stedet starten på en frustrerende periode for Glimt-kapteinen.

GLIMT: Det var mange herlige reaksjoner etter Bodø/Glimts seier mot Roma. Vis mer
Publisert

BODØ (Dagbladet): Da Norge skulle ut å spille avgjørende VM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Montenegro tidligere denne måneden, ble det skadekrise for landslagstrener Ståle Solbakken.

På midtbanen måtte Mathias Normann, Sander Berge og Fredrik Midtsjø melde forfall. Etter strålende spill i Eliteserien kunne Saltnes vært en mulig erstatter.

Problemet var at han røyk leddbåndet bare dager før i Conference League kampen mot CSKA Sofia.

- Og plutselig spilte de med indreløpere i tillegg, sier Saltnes og ler når Dagbladet spør ham om skadekrisen til Solbakken kunne betydd landslagsfotball på midtbanespilleren fra Brønnøysund.

Dagbladet møter ham på Aspmyra stadion dagen etter bragden mot Roma, der de gulkledde tok en eventyrlig 6-1 seier.

På det høyre kneet sitter han med en sort skinne for å støtte opp under kneet. Kvelden før satt han på tribunen og så lagkompisene sende sjokkbølger ned til solfylte Italia.

- Som supporter var det helt ufattelig. Man trodde nesten ikke det man så etter hvert. Uten sidestykke den sykeste kvelden noensinne på Aspmyra, sier Saltnes, og innrømmer at han «gråt litt innvendig», ettersom han selv ikke kunne være ute på kunstgressmatta.

SJOKK: Roma-manager José Mourinho får spørsmål om Bodø/Glimt-seieren kom som et sjokk. 21. oktober 2021. Video: Bodø/Glimt Vis mer

Dårlig timing

Om 28-åringen ville vært i landslagstroppen mot Tyrkia og Montenegro blir bare spekulasjoner. Landslagssjef Solbakken har vist at han ikke er redd for å ta ut spillere fra Eliteserien på landslaget, og for en snau måned siden sa landslagslegenden Egil «Drillo» Olsen at Saltnes «helt klart er en av de aller beste klubbspillerne i Norge».

- Hva tenker du om timingen du pådro deg skaden?

- Timingen var på mange måter elendig, og på andre måter ganske ok. Det hadde vært verre tidspunkt, men det «passer» aldri. Det er ting man ikke får gjort noe særlig med. Jeg prøver å fokusere minst mulig på det, selv om det er umulig å ikke synes litt synd på seg selv, sier han med et smil.

SKADET SEG: Ulrik Saltnes røyk leddbåndet i Bulgaria. Foto: Nikola Krstic / NTB
SKADET SEG: Ulrik Saltnes røyk leddbåndet i Bulgaria. Foto: Nikola Krstic / NTB Vis mer

En drøy måned etter at han pådro seg skaden, mener han at han kom heldig fra det.

- Det var nesten en lettelse. Når det skjedde ble det fort etablert at noe var som det ikke skulle være. Så når jeg fikk beskjed om at det bare var leddbåndet og ikke korsbåndet …, sier Saltnes og stopper seg selv før han puster lettet ut.

- Slik jeg har forstått det så drar man ofte med seg både korsbånd og menisk.

Drømmer om utlandet

Flere spillere fra Glimts «gullgenerasjon» - som kjørte over alt og alle i Eliteserien i fjor - har allerede tatt veien til utlandet og større klubber. Jens Petter Hauge ble hentet av Milan, Philip Zinckernagel dro til engelsk fotball, og Kasper Junker stakk til japanske Urawa Red Diamonds.

Når Dagbladet spør Saltnes om han ønsker å ta steget ut i Europa, svarer han:

- Jeg har ambisjoner som alle andre fotballspillere har, og det er alltid å ta et steg videre og se hvor langt man kan nå. Både på landslaget og når det gjelder spill i utlandet, avslutter han og understreker at han stortrives i Bodø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer