Gråtende Alves klar for Barcelona

- Blir verdens dyreste forsvarer.

(Dagbladet.no): I dag ble Daniel Alves endelig presentert som Barcelona-spiller. Alves gjennomførte de siste medisinske testene tidligere i dag, før han tok avskjed med Sevilla på en tårevåt pressekonferanse.


- Han går til Barcelona for den høyeste prisen som noen gang er betalt for en forsvarsspiller, sier Sevillas president Jose Maria Del Nido, ifølge Setanta Sports.

Den tidligere rekorden tilhører Manchester United, som betalte drøye 300 millioner kroner for Rio Ferdinand da de hentet ham fra Leeds i 2002.


Rapporter fra Spania tyder imidlertid på at overgangssummen skal være nærmere 240 millioner, noe som «bare» gjør Alves til verdens dyreste høyreback, men det spekuleres på at den summen kan økes etter hvert.

- Jeg vil takke Sevilla for at jeg er der jeg er. Jeg kom hit som en gutt og drar som en mann, sa en gråtende Alves på pressekonferansen, ifølge nyhetsbyrået AP.


- Jeg ønsker sterkt å returnere en dag, jeg kommer aldri til å glemme dette stedet, sa brasilianeren før han tok turen til Barcelona.

Daniel Alves ble koblet til flere andre klubber mot slutten av denne sesongen, deriblant Tottenham og Chelsea, men sa selv tidligere i juni at han hadde bestemt seg for den katalanske storklubben.

I dag ble altså overgangen endelig bekreftet.

VELDIG TRIST: Daniel Alves gråt sine modige tårer da han tok farvel med Sevilla tidligere på formiddagen. Foto: REUTERS/SCANPIX
VELDIG TRIST: Daniel Alves gråt sine modige tårer da han tok farvel med Sevilla tidligere på formiddagen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Gråtende Alves klar for Barcelona
SÅ VELDIG GLAD: Men smilet var tilbake da han litt senere ble presentert som Barcelona-spiller.