Gråtende farvel

PARIS/OSLO (Dagbladet): En av de store favorittene i Tour de France, Richard Virenque, brast i gråt i går da han annonserte at laget hans, Festina, måtte trekke seg fra rittet på grunn av dopingskandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da den belgiske Festina-massøren Willy Voet ble arrestert på vei til Frankrike med bilen full av anabole steroider og veksthormoner, forsvant samtidig et av favorittlagene ut av Tour de France. Voet har nemlig sagt at han handlet under ordre fra Festina-sjefen.

- Dopingmidlene var øremerket det franske laget, påsto Voet. Dermed beskylder han laget med Richard Virenque og Alex Zülle i spissen for systematisk å bruke de forbudte stoffene.

Nedbrutt

Richard Virenque var trett og sterkt nedbrutt i går da han annonserte at Festina til slutt trakk seg.

- Vi takker publikum som har støttet oss og sees igjen om et år, sa Virenque og brast i gråt. Syklistene ville ikke trekke seg før de hadde fått skriftlig og offisiell bekreftelse på at de var utestengt.

Løpsleder Jean-Marie Leblanc, som fredag kveld hadde kunngjort at Festina var utestengt, tok avskjed med et flott lag i går.

Et system

- Syklistene er ofre for et system, sa tidligere OL-vinner og Tour-direktør Jean-Claude Killy.

President Jacques Chirac, som overvar gårsdagens etappe, fordømmer de som oppmuntrer til doping. Tour de France blir bare en blek kopi av seg selv etter at det beste laget er borte. Festina har aldri vunnet, men ble nummer to i fjor og er verdens beste lag. Richard Virenque, nummer to i 1997, er Tour de Frances mest populære syklist, og Alex Zülle var også favoritt i år. Festina-laget hadde også det største budsjettet, på 40 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer