Gråtende finne ut mot Weng: - Jeg forstår ikke hvorfor hun gjør sånn

Verdensrekordholderen på 100 meter er frustrert.

FORTVILER: Mona-Lisa Nouisianen fortvilte etter fallet i Drammen, som Heidi Weng fikk skylden for. Foto: LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
FORTVILER: Mona-Lisa Nouisianen fortvilte etter fallet i Drammen, som Heidi Weng fikk skylden for. Foto: LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Heidi Weng fikk ufortjent kritikk da hun dro hjem fra ski-NM i Tromsø etter bare én konkurranse. I går tok 25-åringen et oppgjør med kritikerne og avslørte at hun hadde lyst til å gå, men fikk beskjed om å dra hjem.

Samtidig ble den norske langrennsprofilen kritisert av den finske sprinteren Mona-Liisa Nouisianen. 32-åringen som slo igjennom med etternavnet Malvalehto, men som endret navn etter at hun giftet seg med Ville Nousianen, var langt nede etter sprinten i Drammen i går.

Den finske spurteren har ekstremt høy toppfart og innehar verdensrekorden for kvinner på 100 meter langrennssprint (12.98). I går følte 32-åringen seg særdeles sterk og hadde et sterkt håp om en topplassering.

I stedet forlot hun bysprinten i Drammen med tårer, sinne og frustrasjon.

- Weng taklet henne Skylden fikk Heidi Weng, all den tid 25-åringen var sterkt delaktig i Nouisianens fall i semifinalen.

- Den norske jenta taklet Nousianen fra siden og ødela hennes muligheter. Det var veldig synd, sier den tidligere langrennsløperen Jari Isometsä til den finske avisen Ilta-Sanomat.Den tidligere dopingdømte finnen jobber nå - noe kritikkverdig - som langrennsekspert i Ilta-Sanomat. Isometsä får støtte fra SVTs langrennsekspert Anders Blomquist.- Weng skyver ut skiene, slik at Nousianen går på trynet. Her kan man snakke om obstruksjon. Hun ødelegger hele løpet for henne, mener Blomquist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer