Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gråtende finne ut mot Weng: - Jeg forstår ikke hvorfor hun gjør sånn

Verdensrekordholderen på 100 meter er frustrert.

FORTVILER: Mona-Lisa Nouisianen fortvilte etter fallet i Drammen, som Heidi Weng fikk skylden for. Foto: LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
FORTVILER: Mona-Lisa Nouisianen fortvilte etter fallet i Drammen, som Heidi Weng fikk skylden for. Foto: LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto Vis mer

(Dagbladet): Heidi Weng fikk ufortjent kritikk da hun dro hjem fra ski-NM i Tromsø etter bare én konkurranse. I går tok 25-åringen et oppgjør med kritikerne og avslørte at hun hadde lyst til å gå, men fikk beskjed om å dra hjem.

Samtidig ble den norske langrennsprofilen kritisert av den finske sprinteren Mona-Liisa Nouisianen. 32-åringen som slo igjennom med etternavnet Malvalehto, men som endret navn etter at hun giftet seg med Ville Nousianen, var langt nede etter sprinten i Drammen i går.

Den finske spurteren har ekstremt høy toppfart og innehar verdensrekorden for kvinner på 100 meter langrennssprint (12.98). I går følte 32-åringen seg særdeles sterk og hadde et sterkt håp om en topplassering.

I stedet forlot hun bysprinten i Drammen med tårer, sinne og frustrasjon.

- Weng taklet henne Skylden fikk Heidi Weng, all den tid 25-åringen var sterkt delaktig i Nouisianens fall i semifinalen.

- Den norske jenta taklet Nousianen fra siden og ødela hennes muligheter. Det var veldig synd, sier den tidligere langrennsløperen Jari Isometsä til den finske avisen Ilta-Sanomat.

Den tidligere dopingdømte finnen jobber nå - noe kritikkverdig - som langrennsekspert i Ilta-Sanomat. Isometsä får støtte fra SVTs langrennsekspert Anders Blomquist.

- Weng skyver ut skiene, slik at Nousianen går på trynet. Her kan man snakke om obstruksjon. Hun ødelegger hele løpet for henne, mener Blomquist.

Han legger til at det er sånt som skjer, men synes det er rart at Stina Nilsson ble disket, mens Weng gikk fri.

- Det er sørgelig Nousianen gråt da hun snakket om hendelsen, både på grunn av smertene etter fallet og frustrasjonen over at en mulig topplassering gikk i vasken.

- Jeg forstår ikke hvorfor Weng gjjør sånn. Hun begynte plutselig å ploge, mens alle andre hadde skiene rett frem. Det var umulig å komme unna, sier den finske jenta ifølge Expressen.

Den finske spurteren har ekstremt høy toppfart og innehar altså verdensrekorden for kvinner på 100 meter langrennssprint. Nousianen har også gått til topps i et verdenscuprenn tidligere, da hun vant klassisksprinten i Liberec i 2013 foran Justyna Kowalczyk og Maiken Caspersen Falla.

Nousianen er fremfor alt kjent for å ha vunnet en rekke prologer fra tiden hvor hun bar etternavnet Malvalehto. Hun var blant annet suveren prologvinner i Drammen i 2013 og håpte på en topplassering i gårsdagens sprint.

Slik gikk det altså ikke.

- Jeg er veldig skuffa nå. Jeg har hatt en tung sesong. Det er bare i klassisk sprint jeg føler meg sterk for tiden. Så ender det slik. Det er sørgelig, sier 32-åringen.

Weng, som havnet på 5. plass til slutt, beklaget det lille uhellet etter sprinten.

- Det er veldig synd at jeg ødelegger for hun finske. Det er ikke noe gøy, sa Weng etter løpet.