Gråtende Katja ute av EM

Delvis avrevet leddbånd - måtte trøstes av Hammerseng. - Dette er veldig trist for henne, sier Gro.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Norge - Slovenia 43-20 (19-9). Akkurat som ved tidligere anledninger ble slovenerne knust av norske kontringer. De hang ikke med i det hele tatt, og var aldri i nærheten av å ta poeng mot et løpsvillig norsk lag.

Men seieren  kostet dyrt.

Fire minutter ut i andreomgang havnet Katja Nyberg under Anja Freser, og Ikast-spilleren hinket i garderoben.Skaden var akkurat så alvorlig som fryktet. Nyberg - en av Norges viktigste spillere - er ute av mesterskapet før det egentlig har begynt.

- Det er veldig sårt, spesielt når vi er så godt i gang. Aller mest er dette trist for Katja, sier landslagssjef Marit Breivik.

Forfulgt av skader

Hovedpersonen selv stanset for å la seg intervjue på vei ut av hallen.

- Leddbåndet er delvis revet av, om ikke helt av. Jeg er ferdig nå. Det er trist, sier Katja.

TV 2s reporter forsøkte å stille et oppfølgingsspørsmål, men så langt kom han ikke før Nyberg gråtende avbrøt intervjuet. Ikast-spilleren har vært voldsomt uheldig med skader, og var nettopp kommet tilbake for fullt etter en karrieretruende skulderskade.

Gråtende Katja ute av EM

Nå venter minst halvannen måned på sidelinja.

Etter en stund kom Katja igjen ut til pressen.

- Dette er trist, det var ikke sånn jeg hadde tenkt at dette skulle gå, sier Katja Nyberg til Dagbladet.no.

Landslagslege Ola Sand forteller at Katja umiddelbart forsto hva som hadde skjedd.

- Katja skjønte med en gang at det var leddbåndet, hun sa det til oss da vi var ute på banen hos henne, sier Sand til Dagbladet.no.

- Det er et veldig slag for Katja, hun hadde gledet seg veldig etter å ha gått glipp av VM i Russland. Vi har grått alle sammen, sier han, men forsikrer at Katja vil komme tilbake på håndballbanen dersom hun selv vil.

Lagkaptein Gro Hammerseng, som også er Nybergs kjæreste, forsøkte forgjeves å trøste i garderoben.

- Nå er jeg bare lei meg på hennes vegne. Både jeg og henne så VM fra sofaen, og nå er hun ute igjen. Det er veldig trist for henne, sier Gro.

Gråtende Katja ute av EM

For en åpning!

Norge pangåpnet i Scandinavium og den slovenske treneren tok time-out allerede etter drøye seks minutter.

Da ledet Norge 6-0, etter at fem spillere hadde scoret - og alle målene kom etter kontring eller i ankomst.

Rett og slett strålende, og akkurat som bestilt. Det var slik Marit Breivik ville at jentene skulle spille.Denne maktdemonstrasjonen førte til at Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Else-Marthe Sørlie Lybekk tidlig satte seg på benken - og der ble de ut omgangen. Det kan tross alt bli åtte kamper på 11 dager på de norske jentene.

Men for Nyberg blir det altså ikke en eneste kamp til. 

- Vi har ikke fått så mye tid til å summe oss, men har en bedre stall enn vi har hatt på mange år. Marianne Rokne må pakke bagen og komme hit så fort som mulig, sier Breivik.   

Ti mål til pause

Slovenia kom bedre med etter hvert. De kom ikke nærmere Norge, men de startet i hvert fall å score.

De mørkeblå reduserte til 14-7, men da våknet Norge igjen og scoret fire på rad. Kari Mette Johansen spilte en strålende omgang og nettet seks ganger før pause. Fire på kontring og to fra kanten.

Da lagene gikk til pause var kampen i realiteten avgjort. Da ledet Norge med ti mål, 19-9.

Etter hvilen kom Kari Aalvik Grimsbø inn på banen, til sin mesterskapsdebut. Marit Malm Frafjord spilte også sin første mesterskapskamp på seniornivå.

Sloss på streken

Men det var ikke bare takket være kontringer Norge knuste Slovenia. Else-Marthe kjempet og sloss på streken, og slovenerne måtte ofte bruke ulovlige midler for å stoppe henne.

Leipzig-spilleren skaffet Norge totalt fire straffer og åtte overtallsminutter. Og da hun satte seg på benken igjen, kom Frafjord inn og fortsatte i samme spor.

Tonje Nøstvold viste seg også fram utover i kampen. Hun scoret på kontringer, straffe og fra kanten.

Kristine Lunde puttet også jevnt og trutt etter pause, og det er viktig for Norge at også hun har kommet skikkelig i gang i turneringen.

Bortsett fra Gøril Snorroeggen kom alle de norske utespillerne på scoringslista.

Norge har nå slått Slovenia i seks mesterskap på rad. Tyskland slo Polen 30-20 tidligere i kveld, dermed leder Norge gruppa.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.