KONGENE AV EUROPA: Den lojale kapteinen Javier Zanetti løfter bøtta over hodet i triumf etter kveldens seier over Bayern München. Ledet av José mourinho har Inter denne sesongen vunnet den italienske ligaen, den italienske cupen og Champions League.  Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE
KONGENE AV EUROPA: Den lojale kapteinen Javier Zanetti løfter bøtta over hodet i triumf etter kveldens seier over Bayern München. Ledet av José mourinho har Inter denne sesongen vunnet den italienske ligaen, den italienske cupen og Champions League. Foto: AFP PHOTO / PEDRO ARMESTREVis mer

Gråtende Mourinho: - Nå vil jeg vinne Champions League med Real Madrid

Skal ha bestemt seg for å forlate Inter.

||| (Dagbladet): Bayern München - Inter 0-2 (0-1)

Jose Mourinho er kongen av fotballeuropa og etter kveldens triumf røper han at Real Madrid etter all sannsynlighet er neste stopp.

- Jeg vil bli den første til å vinne Champions League med tre forskjellige klubber. Det er mer sannsynlig at jeg drar enn at jeg blir, sier portugiseren som allerede har vunnet den gjeveste turneringen med Porto og Inter, ifølge AP.

I intervju med tysk tv skal han ha svart han bekreftende på spørsmål om dette var hans siste kamp som Inter-trener, og også på at neste stopp er Real Madrid, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Jeg ønsker en ny utfordring i karrieren og dette er det riktige øyeblikket, men det gjør meg veldig trist. Jeg begynner å gråte, så jeg vil snakke om kampen. Det viktigste for Inter er at president Moratti og kaptein Zanetti blir her, sier Mourinho, før han ifølge NTB legger til:

- Real har uttrykt interesse for meg, men jeg har ikke skrevet under på noe ennå. De er den eneste klubben som kan friste meg, og å slå Barcelona ville være en enorm utfordring.

- Det vil bli trist å se han forlate oss, men jeg vil for alltid stå i gjeld til ham. Han har gjort dette laget til det det er, sier Inter-president Moratti om treneren sin.

HELT SPESIELL: José Mourinho i elleville gledesscener etter kveldens triumf i Madrid.  Foto: AFP
HELT SPESIELL: José Mourinho i elleville gledesscener etter kveldens triumf i Madrid. Foto: AFP Vis mer

Lidelsen over for Inter
Det har vært en lang ventetid, men 45 år etter forrige triumf i verdens gjeveste klubbturnering kunne Inter i kveld endelig stolt løfte pokalen etter å ha slått Bayern München 2-0.

- Jeg håper denne kvelden forblir i folks hjerter, vi har fortjent dette. Mourinho gråt mye og det betyr at han er glad, sier Inter-president Massimo Moratti ifølge Sportinglife.

Diego Milito kronet med sine to mål en Inter-sesong for evigheten hvor José Mourinho har ledet de blåsorte til seier i ligaen, i den italienske cupen og i Champions League.

- Jeg føler en glede jeg aldri har følt tidligere, dette er enn sensasjon. Dette er en enorm kveld for klubben, jeg jobber alltid hardt og nå er jeg stolt, sier Diego Milito.

Det var den lojale veteranen og kaptein Javier Zanetti som fikk æren av å løfte bøtta i triumf på Santiago Bernabeu og verden fikk se elleville jubelscener med en gråtende José Mourinho svirrende rundt på det grønne gresset.

36-åringen innser at Mourinho er tapt for mesteren.

ETTERLENGTET: Inter-president Massimo Moratti og trener José Mourinho med medaljen rundt halsen og matchballen i hånda. Foto: AP
ETTERLENGTET: Inter-president Massimo Moratti og trener José Mourinho med medaljen rundt halsen og matchballen i hånda. Foto: AP Vis mer

- Det er dessverre sant, han forlater oss. Denne seieren er hans. Uansett hvilken ny trener som kommer inn, vil han finne en fantastisk gjeng som er kapable til å vinne alle turneringer vi stiller opp i, sier argentineren.

Skuffet van Gaal
Bayern åpnet bra i Madrid, men klarte aldri å skape skikkelig fete målsjanser mot et - igjen - bunnsolid Inter-forsvar.

VENTETIDEN ER OVER: En gråtende Javier Zanetti feirer sammen med Inter-fansen.   Foto: REUTERS
VENTETIDEN ER OVER: En gråtende Javier Zanetti feirer sammen med Inter-fansen. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg føler fortsatt at vi kunne ha vunnnet, men da må du ha en topp dag. Det hadde vi ikke i dag, det er bare å gratulere inter, sier Bayern-trener Louis van Gaal ifølge nyhetsbyrået AP.

I kveld står verken Real Madrid eller Bayern München i sentrum, kvelden tilhører Inter og José Mourinho.

VELFORTJENT: Sulley Ali Muntari og Samuel Eto'o slapper av etter 90 minutter som sikret Inters tredje trofe for året.  Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON
VELFORTJENT: Sulley Ali Muntari og Samuel Eto'o slapper av etter 90 minutter som sikret Inters tredje trofe for året. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE SIMON Vis mer

Feiringen i Madrid blir helt sikkert spesiell ? akkurat som treneren som nå er Europas fotballkonge.