Gråtende OL-farvel

SYDNEY (Dagbladet): Lørdag morgen ble hun slått ut med niende plass i luftgevær. Og i dag gjentok historien seg for Lindy Hansen (31). Ett fattig poeng skilte henne fra en plass i OL-finalen i halvmatch, miniatyr.- Nå er jeg fryktelig lei meg, sier en gråtkvalt Hansen.

Finaledrømmen brast etter en uvanlig svak ståendeserie. Med tre åttere var hun i realiteten sjanseløs til å ta medalje. Men Hansen tok seg inn på knestående, og var til slutt ett poeng fra den gjeve åttendeplassen, som ville ha sikret henne en finaleplass.

Negative faktorer

- Det er ikke ofte jeg skyter tre åttere i en konkurranse. Men jeg fikk litt dårlig tid, og så var det veldig ujevn vind, så det var mange negative faktorer som spilte inn for mge i dag, sier hun.

At hun var skuffet over resultatet var åpenbart. Da det gikk opp for henne at hun hadde blitt nummer ni, strømmet tårene. Og da hun møtte pressen etterpå, sprakk hun. Da hun fikk spørsmål av TV2 om hvordan det føltes å ha mislyktes med det store målet hun har hatt gjennom fire år, forlot hun pressekonferansen i tårer. Hun var borte i fem minutter før hun maktet å komme tilbake.

- Beklager, men jeg er overfølsom. Og så liker jeg ikke å gråte på TV, sier hun.

Gir seg?

Hun er heller ikke sikker på om hun fortsetter som skytter på topp-plan.

- Akkurat nå har jeg det fryktelig tungt, og det er fryktelig lenge til Athen om fire år. Jeg vet ikke om jeg orker alle nedturene. Det er fryktelig tungt. Jeg kom til OL for å ta medalje, og så ender jeg opp med to niendeplasser. Jeg vet ikke om jeg greier å takle det en gang til, sier hun ærlig.

Fredrikstad-jenta begynner i ny jobb som ingeniør etter OL.

- Vi får se om det lar seg kombinere med satsinga. Uansett blir det roligere det første året.

SLÅTT UT: Lindy Hansen.