Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gråtende Østberg etter tragedien: - Tøft

Langrennsjentene er i sjokk etter venninna Ida Eides dødsfall.

I SJ0KK: Tidligere langrennsløper Ida Eide døde på sykehus etter å ha fått hjertestans under et mosjonsløp. Ingvild Flugstad Østberg møtte pressen mandag for å snakke om sjokket som har rammet langrennsjentene, som er på et treningsopphold i Livigno. Video: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LIVIGNO/OSLO (Dagbladet): I dag kom den sjokkerende nyheten om at Ida Eide, langrennsløper Mari Eides søster, døde under et mosjonsløp i helga.

Ida Eide har tidligere vært aktiv i langrenn og er svært god venninne med flere av jentene, deriblant Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg.

Sistnevnte var en av tre som møtte pressen i Livigno, Italia i dag, der jentene er på samling med herrenes allround-lag.

Gråtkvalt fortalte Østberg om den tøffe helga, etter at de fikk vite at Ida ble funnet bevisstløs på lørdag. Spesielt tungt har det vært for Idas bestevenninne, Therese Johaug.

- Therese har hatt det ufattelig tøft. Hun tar det tungt. Jeg har prøvd å være der så godt jeg kan for henne. Det er klart at det har vært tøft, spesielt for Therese, sier Østberg før hun må ta en pause.

- Nei, det er tøft, fortsetter hun.

- Fantastisk jente

Østberg forteller pressen at Ida Eides dødsfall er helt uvirkelig og ufattelig, og at hun og resten av laget tenker på familien, samboeren og de som sto Ida nærmest.

- Vi prøver å gjøre det vi kan som lagvenninner og venninner og... ja. Bruke det vi har i laget til å støtte så godt vi overhodet kan. Dette er veldig, veldig tungt.

Eide-søstrene og Østberg kommer fra samme fylke, og har sett hverandre på skirenn siden de var små.

- Ida var en god venninne av meg, hun var en fantastisk jente.

Andre dødsfall på kort tid

Dette er det andre dødsfallet på kort tid som rammer skilandslaget. I sommer ble Vibeke Skofterud funnet død etter en vannscooterulykke i Arendal.

- Det har vært noen runder nå, sier Østberg og sikter til at de igjen må ta farvel med en god venninne.

- Det er sånne ting du overhodet ikke tror skal skje eller du kan forberede deg på. Vi får heldigvis igjen for at vi står så bra sammen som vi gjør og er så glad i hverandre som vi er. Vi må bruke det så godt vi kan for å støtte i sånne situasjoner.

- Lange dager

I utgangspunktet skulle langrennsjentene være i Livigno til og med 6. september. Nå vet de ikke helt hva som skjer.

- Det er ikke trening som står i hodet når sånt skjer. Det viktigste er at vi gjør alt det vi kan for å være der for familie, samboer og de nærmeste. Vi får bruke trening som rekreasjon og få lufta hodet, sier langrennsstjerna.

Denne helga har vært veldig spesiell for laget, forteller Østberg.

- Dagene har vært lange på et vis. Det går litt i surr hva som egentlig skjer. Hodet er alle steder og ingen steder på samme tid, og det har vært veldig spesielt. Vi har forsøkt å være sammen så mye som mulig og takle det på best mulig måte når noe så uvirkelig og ufattelig skjer.

- Sterkt samhold

Landslagslege Øystein Andersen forteller at dødsfallet har gått inn på jentene.

- Vår dypeste medfølelse går til familien. Vi fikk Mari hjem i går og jentene har et sterkt samhold. De står sammen og støtter hverandre og er preget av situasjonen, sier Andersen.

Han forteller at det føles uvirkelig for alle, og at det viktigste nå er at de står sammen som et lag og er medmennesker for hverandre.

- Det er tøft å få en slik beskjed, uansett. Ting kommer aldri passende. Det viktigste er å ta de reaksjonene som kommer, og i slike situasjoner er alt lov. Menneskelighet er noe vi verdsetter og skal ha.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!