Gråter for de døde

Rundt 6000 mennesker deltok i dag på en minnestund i Johannesburg, Sør-Afrika, for å hedre de 43 fotballsupporterne som døde sist onsdag. - Dette må aldri skje igjen, sier Sør-Afrikas president Thabo Mbeki.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De sørgende gikk inn på Ellis Park stadium mens tårene rant nedvoer kinnene. Flere var kledd i draktene til favorittlaget og bar plakater med navnene på døde venner. Kjente og ukjente ga hverandre trøstende klemmer mens de sang salmer og nasjonalsangen. Barn tok farvel med pappa, ektemenn gråt over sine døde koner.

- Jeg kom hit for å se hvor det skjedde med mine egne øyne. Jeg føler meg bedre nå, sier Skcais Mashintje. Vennen hans var en av de 43 som døde.

Vievann

Tårene rant i enda striere strømmer da navnene på de døde ble lest opp, og rullet nedover en gigantskjerm inne på fotballarenaen, melder nyhetsbyrået AP. Minnestunden ble sendt direkte på sør-afrikansk fjernsyn.

Religiøse ledere gikk rundt og spredte vievann på gressmatta, og ved den nordøstlige tribunen, der mange mennesker ble klemt i hjel.

For en mann ble inntrykkene for sterke. Han møtte bæres ut på båre.

Sør-Afrikas president, Thabo Mbeki var til stede, sammen med flere ministre og spillerne på de to lagene.

- Alle ønsker at vi skulle slippe å være her i dag. Hele landet og resten av verden er med dere i denne sorgens tid, sa Mbeki.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer