Gratis hund til VM-fansen

Sør-koreanske resturanteiere vil gi bort sandwicher med hundekjøtt for å lokke supportere til å prøve de lokale delikatessene under VM.

150 resturanteiere satser offensivt sammen fem uker før VM i Korea. De gir bort smaksprøver på kokte retter, supper, sandwicher og hamburdere - lagd med kjøtt fra vår firebeinte venn.

De har allerede fått tillatelse til å bygge utsalgssteder rundt alle ti VM-arenaene i landet, melder nyhetsbyrået AP.

- Vår kampanje er en måte å reklamere vår tradisjonelle mat til utlendinger. Vi vil har bort fordommene mot matkulturen vår, sier gruppa i en pressemelding.

Internasjonale dyreverngrupper har allerede stemplet hundekjøtt som som en barbarisk skikk, og ber Sør-Koreas myndigheter om å stoppe salget.

De lokale hundekjøttelskeren svarer med å si at det før sørkoreanere er like naturlig å spise hund, som det er for europeere å spise snegler, hest og duer.

Rundt tre millioner av landets befolkning på 47 millioner har hundekjøtt på menyen jevnlig. Det finnes seks tusen hundekjøtt resturanter i Sør-Korea.

Les også:

FIFA: - Ikke spis hund!

(Dagbladet.no)

PROTEST:</B> Ikke alle er begeistret for hundespisingen i Sør-Korea. FIFA-president Sepp Blatter er blant dem som mener sørkoreanerne ikke bør spise hunder under VM. Foto: SCANPIX/AP