Gratis landslagsback søker jobb

500 engelske proffer står uten jobb. Ingen vil ha dem.

(Dagbladet.no): Mange fryktet at Bosman-dommen skulle gi spillerne de beste kortene på hånden i fotballens overgangsmarked.

Virkeligheten er helt annerledes.

For når den økonomiske realiteten nå har nådd brorparten av klubbene i de store ligaene, er mange fotballproffer i ferd med å sette en x foran ordet proff.

Krymper stallene

I England har spillernes egen interesseorganisasjon, PFA, til en hver tid en oppdatert liste over hvilke spillere som er tilgjengelige på markedet. Gratis, selvfølgelig.

Akkurat nå er det mer enn 500 navn på den lista. Navn som til nå har vært tilknyttet en eller annen profesjonell klubb i det engelske ligasystemet.

Ifølge nettstedet Football365 har klubbene krympet antall spillere i stallene sine med 20 prosent på tre år. Og når løøningsposene til de største stjernene fortsetter å stige, blir det stadig mindre penger igjen til bredden.

Derfor blir de nest beste stående uten jobb. Eller i beste fall med en såkalt part-time-kontrakt utenfor ligasystemet.

Attraktive spillere

For det er ikke bare gamle og avdankede spillere som står oppført på lista. Drøssevis er unge lovende talenter som av forskjellige grunner ikke lenger forsvarer lønningene sine står uten klubb. Det kan bety at karrieren er over før den er i gang.

Og så har du de store navnene. Darren Anderton er klubbløs. Det samme er Gustavo Poyet, Martin Keown, Steve Guppy, Christopher Wreh, Sasa Ilic, og Scott Minto.

Det er med andre ord et rimelig godt fotballag som kan hentes helt uten overgangssummer.

Eller hva skal vi si om den walisiske landslagsbacken Darren Barnard? Grimsby lar ham gå vederlagsfritt til en annen klubb. Så langt har ingen meldt sin interesse. Barnard ble sist sett i Norge da han kom innpå i Norges privatlandskamp mot Wales på Ullevaal.

Var det noen i Norge som trengte en god venstreback?

KLUBBLØS: Darren Barnard, her i landskamp for Wales mot Russland, har ikke kontrakt med noen i øyeblikket. Han har under to uker på seg til å lokke proffklubber.