Gratis VM for siste gang

Kos deg med Fotball-VM på NRK eller TV2 neste sommer. Det blir sannsynligvis siste gang moroa er gratis. - Det er mye som tyder på det, sier NRK-sjef Tor Aune til Dagbladet.no.

TV2 og NRK offentliggjorde i dag at det blir Fotball-VM på alle norske skjermer neste sommer.

- Dette hadde vi aldri klart uten god drahjelp fra Canal Digital og Telenor Broadband Services, sier TV2s sportssjef Bjørn Taalesen.

- Da de kom på banen snudde hele bildet. Vi har lenge jamret over prisnivået, men det ble til slutt en god deal for Skandinavia.

Fornøyde sjefer

For det er ikke til å legge skjul på at både NRK og TV2 lenge var pessimistiske med tanke på Fotball-VM. Nå er det klart at norske mann i hus og hytte kan kose seg med fotballfesten i Sør-Korea og Japan fra 31. mai til 30. juni neste år.

- De gode og viktige kampene skal sendes live på TV2 eller NRK, men det gjenstår mange forhandlingsrunder oss i mellom før vi har fordelt kampene, sier TV2-sjefen.

En del av kampene skal sendes direkte på Canal Digital. Om disse kampene vil bli sendt forskutt eller med høydepunkter på TV2 eller NRK, er ennå ikke avklart.

NRKs rettighetsforhandler Tor Aune var også en fornøyd mann i dag.

- Dette hadde aldri gått uten denne nye alliansen med Canal Digital og Telenor, sier Aune.

Skyhøye priser

Men Aune kan per i dag ikke skjønne hvordan de skal klare å sikre seg rettighetene til Fotball-VM i 2006 i Tyskland.

- Da må vi nok legge til ytterligere en null til det beløpet vi betaler i dag. Nei, det blir veldig vanskelig, sier Aune til Dagbladet.no.

- Men husk på at jeg var veldig pessimist denne gangen også. Jeg kan gjerne ta feil en gang til.

TV2-Taalesen bare rister på hodet når han tenker på summene som settes på papiret når det skal forhandles om Tyskland-VM.

Men samtidig håper han at FIFA kanskje skal tenke på noe annet enn penga. UEFA har solgt rettighetene til Fotball-EM i 2004 til allmenkringkasting.

- Hvis FIFA ser at dette mesterskapet får mer oppmerksomhet enn VM 2002, kan det kanskje hende de tenker seg om, sier Taalesen til Dagbladet.no.

GULL PÅ TV? Frankrike med Zinedine Zidane og Fabian Barthez har vunnet det meste de siste åra. Hvordan det går i Japan og Korea får du se på TV2, NRK eller Canal Digital.