Gratishaugen ikke lenger gratis

Holmenkollen-arrangøren krever 230 kroner billetten.

IKKE LENGER GRATIS HAUG: Gratishaugen i Holmenkollen har en helt spesiell posisjon i norsk skisport, men nå har VM-arrangøren begynt å ta seg godt betalt for en plass på haugen.Foto: Aktuell / Scanpix
IKKE LENGER GRATIS HAUG: Gratishaugen i Holmenkollen har en helt spesiell posisjon i norsk skisport, men nå har VM-arrangøren begynt å ta seg godt betalt for en plass på haugen.Foto: Aktuell / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Gratishaugen er en saga blott. Med nye Holmenkollen er det slutt på fri inngang på den legendariske gratiskollen.Arrangøren krever 230 kroner for en billett til Gratishaugen, som er blitt et begrep i det norske språk.- Det heter jo Gratishaugen, da må det jo være gratis. Jeg syns det er rått, altså, sier skuespiller Mari Maurstad til P4.

Også forfatter Jon Michelet reagerer kraftig.

- En del av sjelen forsvinner. Holmenkollen skal ikke bare være for skikkelige gutter. Det er jo en del av «Kollens» sjel som forsvinner når Gratishaugen nå ikke blir gratis, sier Michelet.

Også de øvrige inngangsbillettene er dyrere enn hva som har vært vanlig i nasjonalanlegget. De beste plassene i hoppbakken koster mellom 425 og 520 kroner for voksne per dag.

- Jeg syns litt av vitsen må være at folk skal samles der oppe. Nå blir det jo bare dem som har penger som får råd til å gå. For en familie blir det jo godt over 1000 kroner, sier Maurstad.

Styreleder Svein Aaser i VM 2011 forsvarer prisnivået og sier saken er grundig behandlet i styret.- Alle vil gjerne ha mest mulig gratis. Dessverre koster det veldig mye å arrangere disse tingene, sier Aaser til radiokanalen.(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer