Gratislaget- Pengemaskinen 2- 1

Aalesund FK har ti urørte millioner på bok mens laget periodevis spilte pusten av pengemaskinen Rosenborg.

ÅLESUND (Dagbladet): -  Aalesund er en gave til norsk fotball fordi vi stoler på våre egne medarbeidere, sier AaFK-trener Ivar Morten Normark. Etter en enkeltseier som Normark mener vil stå med gullskrift i AaFKs historiebøker en god stund, utdyper trener Normark hva han mener:

-  Vi har hele tida hevdet at vi har en god nok spillerstall til å etablere oss i Tippeligaen, men skader på flere nøkkelspillere i vårsesongen, har gjort at vi er kommet litt skjevt ut poengmessig.

-  I dag fikk vi ut vårt potensial og ble belønnet med en fortjent seier. Det er ingen selvfølge at klubbenes millionbruk til spillerkjøp i sommer, vil gi de forventede resultater. Vi er klar til å kjøpe når vi finner de spillerne som kan løfte laget, sier Normark.

Dustetabber

Sunnmøringene har i stedet sikret seg halve laget som spilte i går gratis som Bosmannspillere.

Lasse Olsen kom gratis i fjor høst, Freyr Gudmundsson, Peter Werni og Adin Brown kom gratis før sesongen og til høstsesongen ble Gustave Bahoken hentet inn gratis.

Normark har opplevd at dustetabber har kostet poeng hjemme mot topplag som Viking og Start. Mot RBK fikk de vist et høyt toppnivå helt til siste halvdel av 2. omgang, hvor RBK fikk gode muligheter til å utlikne, blant annet på et straffespark.

Litt overrasket

 OFFERVILJE:  Aalesunds Haraldur Fray Gudmundsson i duell med to RBK-spillere, mens kaptein Christian Steen står klar til å hjelpe. Foto: Fridgeir Walderhaug
OFFERVILJE: Aalesunds Haraldur Fray Gudmundsson i duell med to RBK-spillere, mens kaptein Christian Steen står klar til å hjelpe. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

-  Det som gledet meg mest i dag var spillernes evne til å ta laus og gi alt samtidig som de beholdt roen i viktige faser. Her er Karl Oskar Fjørtoft og Paulo Dos Santos spesielt nyttig for oss, sier Normark.

Banens beste spiller, Karl Oskar Fjørtoft, var faktisk litt overrasket hvor mye spillerom han fikk i 1. omgang.

-  RBK-spillerne virket slitne på slutten av 1. omgang. Jeg tror knapt de noen gang har måttet løpe så mye etter ballen som de gjorde mot oss før pause. Vi eide både ballen og kampen, sier Fjørtoft - som ga sine medspillere oppskriften på spillemøte før kampen.

Ingen selvfølge

-  Entusiasme og vilje, var det jeg mente var oppskriften til å slå RBK. Jeg synes det fungerte bra, sier banens dominerende spiller.

Han ba om å få gå ut ti minutter før slutt fordi han var tomkjørt.

AaFK har tatt fire av sine 13 poeng mot RBK og bykset opp på ståplass på tabellen. Fjørtoft synes det er greit at AaFK venter på de rette spillerne før klubben bruker av sin timillionerspott.

-  Det er ingen selvfølge at spillerkjøp får poengene til å strømme inn, sier Fjørtoft.