Gråtkvalt Aanes

Bryteren Fritz Aanes sin B-prøve er også positiv, men hovedpersonen sjøl er gråtkvalt og glad i dag. Og han vil fortsette som bryter på topp-plan.

I dag ble det klart at Aanes' B-prøve viser at bryteren har testet positivt på nandrolon, med en mengde på 8 nanogram per milliliter. Dermed tyder alt på at Aanes vil bli utestengt fra idretten i en viss periode.

Tidligere har bryteren truet med å slutte som bryter dersom han blir utestengt. Nå har han skiftet mening.

- Jeg nesten garantere at jeg fortsetter. Nå har jeg bevist for folk at jeg ikke har dopet meg bevisst. Da jeg fikk beskjeden, var det som om hele verden løftet seg fra skuldrene. Jeg fikk tårer i øynene, gledestårer, sier Aanes.

Nå skal han sammen med advokat Are Johnsen vurdere søksmål mot kosttilskuddsprodusenten.

- Jeg vil ikke si noe om jeg kommer til å gjøre det. Det må jeg diskutere med Johnsen først, sier Aanes til NTB. I helgen skal bryteren feire den gode nyheten.

Aanes mener at han har testet positivt etter å ha tatt kosttilskuddet Pyruvate. Dette tilskuddet har blitt sjekket i Köln - og inneholder prestoffer av nandrolon.

- Analysen understøtter at Fritz Aanes' forklaring er riktig, og at han har fått i seg stoffet via Pyruvate. Det ser ut til at Aanes har vært maksimalt uheldig, og han må betale en høy pris for å ha vært uforsiktig med kosttilskudd, skriver toppidrettssjef Bjørge Stensbøl i en pressemelding.

Stensbøl mener dagens analyseresultater viser at Aanes ikke bevisst har dopet seg, og det betyr at han ikke har forsøkt å jukse. Olympiatoppen ønsker at bryteren fortsetter karrieren, og vil gjerne ha et samarbeid med ham.

- Selv om han nå sannsynligvis vil måtte sone en utestengelse, skriver Stensbøl.

Det er ikke klart hvilken straff Aanes vil få som følge av den positive dopingprøven under OL i Sydney. Det er Det internasjonale bryteforbundet som avgjør den videre saksgangen.

(NTB)

FIKK TRØST:</B> Fritz Aanes fikk trøst av pressattachè Gro Eide etter at det ble kjent at bryteren testet positivt for det forbudte stoffet Nandrolon under Sydney-OL.