Gråtkvalt Anand om sjokkbeskjeden: - Det var helt uventet

Mammaen døde brått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Se videointervju med Vishy Anand øverst i saken.

STAVANGER (Dagbladet): Det er under tre uker siden Sushila Viswanathan (79) gikk bort. Nå forteller den femdobbelte verdensmesteren Vishy Anand (45) om det hjerteskjærende dødsbudskapet.

- Det var fullstendig uventet. Det er bare veldig tøft. Vi hadde ingen mulighet til å forberede oss eller gjøre oss mentalt klar eller noen ting. Jeg snakket med henne bare noen timer før det skjedde og da virket alt helt normalt, sier en gråtkvalt Anand til Dagbladet. 

Den indiske folkehelten har også blitt et kjært navn blant mange nordmenn etter sine to VM-kamper mot Magnus Carlsen. Nå er han på plass i Stavanger for å delta på Norway Chess.

- Jeg savner henne Norway Chess er en superturnering som Anand planla å spille lenge før mammaens bortgang. 45-åringen, som har storspilt det siste halve året og er tilbake som nummer tre på verdensrankingen, ønsker nå å hedre henne ved gjøre en god turnering.

- Jeg vil prøve. Jeg har åpenbart aldri opplevd noe sånt som dette før, men jeg håper jeg vil klare å fokusere på spillet når det begynner. Det vil være det beste for henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.