Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gråtkvalt Armstrong beklaget til Livestrong-ansatte før Oprah-intervjuet

Men innrømmet ikke dopingbruk.

INTERVJUES I KVELD: Lance Armstrong har lovet å snakke ærlig om dopinganklagene i et intervju med talkshow-vertinnen Oprah Winfrey. Intervjuet spilles inn i kveld, og vil bli sendt på TV natt til fredag. Foto: AP / NTB SCANPIX
INTERVJUES I KVELD: Lance Armstrong har lovet å snakke ærlig om dopinganklagene i et intervju med talkshow-vertinnen Oprah Winfrey. Intervjuet spilles inn i kveld, og vil bli sendt på TV natt til fredag. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): I natt skal Lance Armstrong intervjues av Oprah Winfrey om dopingbeskyldningene mot ham.

Nyhetsbyrået AP melder i kveld at Lance har beklaget overfor ansatte i stiftelsen Livestrong. Armstrong trakk seg av styret i sin egen stiftelse i kjølvannet av offentliggjøringen av USADA-rapporten om Armstrongs dopingfortid i høst.

Armstrong ble fratatt alle sine sju sammenlagttitler i Tour de France.

APs kilde forteller at en gråtkvalt Armstrong sa «jeg er lei for det», og at flere av de ansatte i Livestrong skal ha tatt til tårene. Armstrong unnskyldte seg for å ha skuffet de ansatte og satt Livestrong i fare, men kom ikke med noen direkte innrømmelse om dopingbruk overfor staben.

En annen kilde har opplyst til AP at Armstrong vil komme med en delvis innrømmelse i intervjuet.

Ringerunde Etter møtet med de ansatte, dro Armstrong sammen med advokatene sine og nære rådgivere til et hotel i hjembyen Austin der intervjuet med Oprah Winfrey skal spilles inn. I utgangspunktet var det meningen at det skulle tas opp hjemme hos Armstrong, men innspillingen er nå flyttet til et hotell.

Washington Post skrev tidligere i dag at Armstrong i går tok en rekke telefoner til sentrale personer i sykkelmiljøet for å beklage at han ikke hadde vært ærlig med dem om sin omgang med doping.

Intervjuet med Winfrey skal sendes på TV natt til fredag, men utdrag vil sannsynligvis bli brukt som reklame for sendingen. Norske TV-seere vil kunne se Oprah-sendingen direkte på Discovery Channel eller TLC klokka 03.00 fredag morgen.

I den første meldingen fra Oprah Winfrey Network het det at Armstrong vil snakke åpent om beskyldningene mot ham. Winfrey har også bedyret at Armstrong ikke har noen kontroll over hvilke spørsmål som blir stilt.

Venter koseprat Tidligere proffrytter og TV 2-sykkelekspert Mads Kaggestad sa imidlertid før helga at han ikke tror på noen store innrømmelser fra Armstrong.

- Jeg tror det blir mest koseprat, og at det blir så koselig at selv Armstrongs verste kritikere vil få sympati for ham. Husk at han er ekstremt god til å prate for seg. Det kan fort bli et lærebokeksempel i hvordan man kan snakke seg til sympati og forståelse for noe jeg vil karakterisere som kriminelle forhold, sa Kaggestad til Dagbladet.

Han tror heller ikke valget av programmet er tilfeldig.

- Armstrong syklet for Discovery Channel, og har fortsatt nære relasjoner der. Discovery Channel eier Oprah Winfreys selskap, sier Kaggestad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!