Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gråtkvalt Astrid forbanna på svensk løper

Tapte tid.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var på gråten etter 5-kilometeren i langrenn lørdag. Hun havnet i nærkontakt med en svensk løper og tapte verdifull tid.

Dermed ble det bare fjerdeplass på Jacobsen. Det var svenske Maria Nordström som kom i veien for den norske jenta i en motbakke.

- Jeg hadde en liten klinsj med en løper som jeg tok igjen. Først flyttet hun seg, og deretter flyttet hun ikke på seg. Da mistet jeg rytmen og ble stiv, og løpet ble ikke det jeg hadde sett for meg, sier Uhrenholdt Jacobsen til TV 2.

- Hva skjedde egentlig?

- Jeg tok igjen en løper, og da gikk hun ut i fiskebein midt i sporet. Jeg fikk hoppet inn ved siden av henne, men to løpere oppå hverandre i ett spor er generelt sett dårlig, svarer hun.

- Hele løpet røk - Jeg ble veldig irritert fordi det skjedde på et punkt i løypen der du blir stiv om du ikke klarer å holde rytmen. Da røk hele løpet. Jeg tapte mange tiendeler som skilte fra en pallplass, og jeg vet akkurat hvor jeg tapte dem, sier Jacobsen til TV 2.

Landslagstrener Egil Kristiansen synes det er leit at Astrid sannsynligvis tapte en plass på pallen.

- Hun gikk inn i sporet igjen da Astrid kom. Dermed tapte hun litt tid, sier Kristiansen til NTB.

- Det er jo litt leit når det bare er snakk om fire tideler (opp til pallen).

Jacobsen mistet høyst trolig tredjeplassen på grunn av «kollisjonen». Det ble uansett firedobbelt norsk i toppen med Therese Johaug som suveren vinner.

(NTB)