Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gråtkvalt Bjørgen: - Tour de Ski har vært vanskelig for meg. Endelig!

Og Johaug parkerte Weng.

OSLO/VAL DI FIEMME (Dagbladet): Med langrennsdronninga i kanonform og et forsprang på 2 minutter og 11 sekunder ned til Heidi Weng, skulle mye gå galt dersom Marit Bjørgen ikke skulle sikre sin første sammenlagtseier i Tour de Ski.

Hun var aldri truet, og kunne regelrett cruise inn til sin første Tour de Ski-seier.

- Det føles utrolig godt og deilig å endelig komme først. Tour de Ski har vært litt vanskelig for meg, og endelig klarer jeg det. Det er en god følelse. Jeg er tross alt 34 år, og å fortsatt klare det... Jeg trodde nesten det var for seint, det er en god følelse, det er det, sier en gråtkvalt Marit Bjørgen til NRK.

Weng vs Johaug Sånn sett lå spenningsmomentet i om bakkeelsker Therese Johaug skulle klare å ta igjen Heidi Weng i sammendraget. 26-åringen startet 40 sekunder bak Weng.

I letterrenget klarte Johaug å knappe inn i underkant av ti sekunder - og i bakken tok det ikke lang tid før hun var i ryggen på Weng. Så forbi. Sammen knappet de inn sekunder på Bjørgen, men aldri nok.

I det mest svingete og bratteste partiet rykket 26-åringen fra Dalsbygda, og Weng måtte slippe. Faktisk tok Johaug inn over ett minutt på langrennsdronninga.

Skulle ha andreplassen Heidi Wengs gikk dermed inn til en tredjeplass, og de norske fargene tapetserte pallen. Om ikke det var nok, klarte Ragnhild Haga også å knuse amerikanske Stephen i kampen om fjerdeplassen.

- Jeg kjente allerede fra start at jeg hadde en god dag og gode ski. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle prøve å ligge omtrent 30 sekunder bak Heidi inn i bakken. Jeg prøvde bare å gå i et jevnt sig, og tenkte at når jeg tok igjen henne at jeg hadde gått litt for fort. Dette var kjempestort og målet i Touren nå. Denne andreplassen skulle jeg ikke gi fra meg, sier Therese Johaug til NRK.
Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook.