Gråtkvalt Bjørgen: - Tour de Ski har vært vanskelig for meg. Endelig!

Og Johaug parkerte Weng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/VAL DI FIEMME (Dagbladet): Med langrennsdronninga i kanonform og et forsprang på 2 minutter og 11 sekunder ned til Heidi Weng, skulle mye gå galt dersom Marit Bjørgen ikke skulle sikre sin første sammenlagtseier i Tour de Ski.

Hun var aldri truet, og kunne regelrett cruise inn til sin første Tour de Ski-seier.

- Det føles utrolig godt og deilig å endelig komme først. Tour de Ski har vært litt vanskelig for meg, og endelig klarer jeg det. Det er en god følelse. Jeg er tross alt 34 år, og å fortsatt klare det... Jeg trodde nesten det var for seint, det er en god følelse, det er det, sier en gråtkvalt Marit Bjørgen til NRK.

Weng vs Johaug Sånn sett lå spenningsmomentet i om bakkeelsker Therese Johaug skulle klare å ta igjen Heidi Weng i sammendraget. 26-åringen startet 40 sekunder bak Weng.

I letterrenget klarte Johaug å knappe inn i underkant av ti sekunder - og i bakken tok det ikke lang tid før hun var i ryggen på Weng. Så forbi. Sammen knappet de inn sekunder på Bjørgen, men aldri nok.

I det mest svingete og bratteste partiet rykket 26-åringen fra Dalsbygda, og Weng måtte slippe. Faktisk tok Johaug inn over ett minutt på langrennsdronninga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.