EMOSJONELL: Noen timer etter at Manchester United presenterte David De Gea som sin nye keeper, holdt 20-åringen en følelsesladet pressekonferanse på sin gamle hjemmebane i Madrid. Foto: REUTERS/Susana Vera
EMOSJONELL: Noen timer etter at Manchester United presenterte David De Gea som sin nye keeper, holdt 20-åringen en følelsesladet pressekonferanse på sin gamle hjemmebane i Madrid. Foto: REUTERS/Susana VeraVis mer

Gråtkvalt De Gea tok farvel timer etter United-overgangen

Men spansk avis hevder 20-åringen ble tvunget til å dra en løgn.

(Dagbladet): Etter måneder med rykter ble David De Gea i går formelt klar for Manchester United.

Nesten umiddelbart etter at overgangen var i orden reiste 20-åringen hjem igjen til Spania og Madrid, der han kalte inn til pressekonferanse på Atletico Madrids hjemmebane, Vicente Calderon.

Slike seanser er nokså uvanlig i internasjonal toppfotball. Men De Gea har utviklet seg til en toppkeeper gjennom akademiet til Atletico, og følelsene for gamleklubben er såpass sterke at han følte et behov for å forklare seg for fansen.

- Håper å se dere i framtida
Keeperen sleit med å holde tårene tilbake da han begrunnet hvorfor United er et riktig karrierevalg, samtidig som han åpnet for at han en dag vender tilbake.

- Jeg vil takke alle som har vist meg tillit, og fansen som var glade i meg. Jeg håper å se dere i framtida. Denne klubben vil alltid være stor, sa De Gea ifølge Marca.

- Men Manchester United er en perfekt klubb å fortsette karrieren, både som spiller og som menneske. Det vil være veldig bra for karakteren min, og jeg håper jeg raskt tilpasser meg den nye ligaen.

- Løgnen var ikke overbevisende
De Gea virket imidlertid ikke like troverdig på alle punkter. Som da han hevdet at han først i forrige uke visste at han skulle bli erstatteren til Edwin van der Sar.

«Dårlig forsøk av De Gea», lyder tittelen i den spanske avisa El Mundo Deportivo. De skriver at keeperen «var tvunget til å lyve - og han gjorde det ikke særlig overbevisende».

- I forrige uke kom Manchester United med et bud, og inviterte meg over dit så jeg kunne sjekke ut fasilitetene. Det var da jeg visste at jeg skulle til Manchester, sier han.

El Mundo Deportivo kjøper ikke den forklaringen, og hevder i stedet at budet han sikter til kom allerede i januar. Ifølge avisa har klubbene vært enige i tre måneder allerede.

United gjorde uansett sitt ytterste for å holde overgangen hemmelig helt til det siste, og to personer sto klare med et hvitt laken da De Gea ankom sykehuset for medisinsk sjekk. Forsøket på å gjemme ham unna fotografenes linser var derimot ikke særlig vellykket, for gutta med lakenet glemte å sideforskyve da spanjolen kom ut av bilen.

Selv De Gea synes hele opptrinnet var pussig.

- Jeg dukket opp på sykehuset, og de visste ikke helt hva de skulle gjøre med de håndkleene, sier han.

PÅ GJENSYN: - Jeg håper å se dere i framtida, sa De Gea henvendt til Atletico-fansen. Foto: REUTERS/Susana Vera
PÅ GJENSYN: - Jeg håper å se dere i framtida, sa De Gea henvendt til Atletico-fansen. Foto: REUTERS/Susana Vera Vis mer