Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gråtkvalt Eckhoff: - Så hvordan det gikk inn på henne

Det ble tårer rundt bordet da Petter Northug, Therese Johaug og Tiril Eckhoff snakket om den tøffe tiden.

EMOSJONELT: Under torsdagens episode av «Landskampen» ble det brått emosjonelt da Therese Johaugs dopingdom og Ida Eides dødsfall, ble tema. Video: TV 2 Vis mer

TV 2 har nylig presentert en ny realityserie, der en rekke norske og svenske toppidrettutøvere skal kjempe mot hverandre i beste sendetid.

Programmet har fått navnet «Landskampen», og det er fire norske og fire svenske skistjerner som møtes til dyst på ei strand på Rhodos.

Det norske laget består av Petter Northug (33), Therese Johaug (30), Emil Iversen (27) og Tiril Eckhoff (28) - som kjemper mot svenskene Charlotte Kalla (31), Calle Halfvarsson (30), Sebastian Samuelsson (22) og Hanna Öberg (23).

Men det blir ikke bare hard rivalisering på TV-skjermen, men også følsomme øyeblikk ved middagsbordet i en ren «Hver gang vi møtes»-stil.

MILSLUKER: Tom Stensaker har tatt skigåinga til et nytt nivå. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer

- Kan løfte deg

I klippet øverst i denne artikkelen er det Therese Johaugs dopingutestengelse, den tøffe tiden hun opplevde da hun var borte fra langrennsirkuset og det å mistet sin venninne Ida Eide som er temaet rundt bordet.

- Hvis man er toppidrettsutøver lenge nok, så er det vanskelig å se utenfor den bobla. Å se på dem rundt seg, familie og slik, havner ofte i andre og tredje rekke. Når du får en slik tvangspause her da, så blir du jo tvunget på utsiden, sier Petter Northug og fortsetter:

- Da får du et annet syn på livet da, at det faktisk ikke bare handler om idrett. Du setter veldig pris på dem som støttet deg i en slik tøff sak som det var da. Og da tror jeg, hvis du takler det, så kan det være med å løfte deg som idrettsutøver når du kommer tilbake. For da vet du at du har mange folk i ryggen som er med på vei fram tilbake til det comebacket du gjorde.

Petter Northug var selv blank i øynene da han snakket med Johaug.

- Aldri det samme

Johaug gjorde comeback 16. november i fjor, etter 958 dagers fravær fra langrennssporet. Allerede i sitt første renn satte hun konkurrentene på plass.

- Ja klart, jeg hadde aldri klart dette uten familie, kjæreste, venninner og alle som har støttet meg. På en annen side kjenner jeg at idrett aldri vil bli det samme for meg igjen, som det en gang var da. Man har på en måte sett at livet kan være veldig kort, sier Johaug til Northug.

Det er tydelig at skiskytter Tiril Eckhoff er den som blir mest rørt, noe hun ikke legger skjul på da hun blir spurt hvordan det går med henne.

- Jeg blir rørt da. Fordi jeg var med Therese den høsten, og jeg vet ... jeg fikk på en måte se Therese utenfor, hvordan det gikk inn på henne. Jeg bare ... Therese, what a woman, sier en gråtkvalt Eckhoff, mens hun tørker tårene.

- En spesiell dag

Tiril Eckhoff sier til Dagbladet at det ikke bare var den konkrete situasjonen som gjorde henne rørt.

- Det var mest fordi det var en veldig spesiell dag. Det var bursdagen til Ida Eide, så det ble mye bak. Det er ikke akkurat det jeg gråter av, det er mer det hun har vært gjennom, hvordan hun har klart å være så rakrygget og være så sterk og komme så sterkt tilbake, sier Eckhoff og fortsetter:

- Ikke bare det at hun kommer seg gjennom en dopingutestengelse, men at hun har reist alene på samling og hadde det tøft utenom, og at hun mistet sin beste venn. Det viser litt hvor sterk hun er. Jeg blir rørt av det, for jeg tror ikke mange i verden hadde gjort det hun hadde gjort.

Ida Eide, søster av landslagsløper Mari Eide, gikk bort 2. september. Hun ble bare 30 år. Therese Johaug hadde nylig kommet tilbake på landslaget etter å ha vært utestengt i 18 måneder, da den forferdelige beskjeden om venninnas dødsfall kom.

Eckhoff sier det var helt tilfeldig at Eide hadde bursdag samme dag de var samlet rundt bordet.

- Jeg er bare veldig imponert over det hun har gjort. Så syns jeg hun har stått veldig sterkt gjennom alt. Det er bare typisk skjebnen at den dagen vi skal snakke om dette, er samme dagen som Ida hadde bursdag, da blir det mye følelser på en gang, sier Eckhoff, som forteller at det føltes som å være i en boble.

- Det blir en liten boble. En «Landskampen»-boble. Det var en veldig hyggelig atmosfære og jeg lærte mye av å være med på det. Jeg setter veldig pris på at jeg fikk være med, sier Eckhoff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling