Gråtkvalt etter gullet: - Fatter det ikke

Magnus Wolff Eikrem (32) hylles etter at Molde sikret Eliteserie-tittelen 2022.

JUBEL: Moldes spillere feirer seriegull etter at de vant 1-0 i eliteseriekampen i fotball mot Lillestrøm på Åråsen stadion. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
JUBEL: Moldes spillere feirer seriegull etter at de vant 1-0 i eliteseriekampen i fotball mot Lillestrøm på Åråsen stadion. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Lillestrøm - Molde 0-1

Før borteoppgjøret mot Lillestrøm visste Molde godt at klubben ville være ligavinnere med minst et poeng på Åråsen.

Og ikke overraskende gjorde solide Molde jobben.

- Det er fantastisk. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er kanonstort å få lov til å være med på dette en gang til. Det er noe av det større man kan være med på i fotballen, sier Erling Moe til Discovery.

Molde-treneren roste Magnus Wolff Eikrem, som i september mistet sin samboer Berit Ingeborgvik Talseth etter lenger tids sykdom.

- Vi har vært gjennom tøffe perioder. Spillerne har stått sammen. Magnus i år... Jeg fatter ikke hvordan han har klart det, fortsetter Moe.

- Det som har skjedd i år er så spesielt. Jeg er så glad, nå skal vi feire, og bare ha positive tanker i dag, sier en tydelig rørt Eikrem selv om gullet.

Etzaz Hussain sin 1-0-scoring på overtid, sikret tre poeng for Molde.

- Den iskalde avslutningen, fem og et halvt minutt på overtid, fra Hussain avgjør dette på mest mulig dramatisk vis. Nå er skapet satt på plass for Erling Moe, sa Discovery-kommentator Kenneth Fredheim etter kampslutt.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen skriver på Twitter at han har latt seg begeistre av flere elementer i Molde-laget denne sesongen.

Etter en tett og jevn første omgang, var Lillestrøm-spissen Thomas Lehne Olsen nærmest ved å spolere festen for Molde, da han fem minutter ut i den andre omgangen gikk opp på en corner og headet, men avslutningen ble reddet på smått spektakulært vis av keeper Jacob Karlstrøm.

- En flott redning, utbrøt Discovery-kommentator Kenneth Fredheim.

Etter den store sjansen, som var kampens første store, spilte Molde seg til flere muligheter. Blant annet spilte Magnus Wolff Eikrem ballen inn på bakerste mot Ola Brynhildsen, men sistnevnte kom akkurat litt for seint til å skli ballen i mål.

BARE NESTEN: Stor målsjanse for Ole Brynhildsen under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen stadion. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
BARE NESTEN: Stor målsjanse for Ole Brynhildsen under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen stadion. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer

Eikrem måtte for øvrig gi seg etter situasjonen, etter det som så ut som en strekk.

Litt seinere var Molde også ute etter straffespark, men dommeren ga i stedet frispark til Lillestrøm etter duellen.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen mente Molde ble snytt.

David Fofana, som ble byttet inn for Eikrem, var også fremme med et hodestøt, men avslutningen gikk rett på Mads Hedenstad Christiansen.

Snaue ti minutter før slutt var Lehne Olsen igjen på plass i boksen, men avslutningen gikk via en motspiller og utenfor.

På overtid ropte Lillestrøm-spillerne på hands i sekstenmeteren, men fikk ikke straffesparket de ønsket.

Seieren gjorde at Molde sikret seg eliteseriegullet for 2022-sesongen, klubbens første siden 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer