Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytter-VM

Gråtkvalt etter medaljerevansjen

På mesterskapets siste dag fikk svenske Hanna Öberg endelig VM-medaljen hun hadde ventet på. Etter bronseløpet tok følelsene overhånd.

GRÅTKVALT: Det hele toppet seg for Hanna Öberg da hun mislyktes på stafetten. I i dag slo hun tilbake og tok bronse på fellesstarten, da kom tårene. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

ANTERSELVA(Dagbladet): Svenske Hanna Öberg har, etter tre 4.-plasser og en 5.-plass under VM, blitt den evig «uheldige» i feltet. I går sviktet hun i tillegg under gullkampen da svenskene hadde muligheten til å gjøre noe virkelig stort under stafetten.

Hun var tydelig langt nede etter løpet lørdag, og mente hun hadde sviktet lagvenninnene.

Under et intervju med Dagbladet etter fellesstarten, var hun tydelig preget. Hun legger ikke skjul på at hun trengte en opptur etter de mange nedturene under mesterskapet.

- Dette er helt utrolig, og jeg er ikke minst lettet. Dette betyr så mye for meg. I dag føler jeg at jeg vinner noe mer enn en bronsemedalje, sier Hanna Öberg til Dagbladet.

- Det er helt utrolig å lykkes, og at jeg taklet dette presset, fortsetter den svenske 24-åringen.

Følelsesladd

Videre ut i intervjuet er det tydelig at følelsene holder på å ta overhånd for Öberg.

- Det siste døgnet har vært tøft. Men jeg har hatt stor støtte fra lagkameratene og familien min. De har virkelig vært her for meg. Alle har en del av denne medaljen, sier hun gråtkvalt.

Hun erkjenner at hun med all motgangen nesten hadde gitt opp håpet om å få med seg en medalje foran dagens fellesstart. Samtidig har vært klar mot seg selv på at hun vet hun kan prestere. Det har hun vist tidligere, med både VM- og OL-gull.

- Jeg har forsøkt å holde meg tålmodig, men det har vært veldig frustrerende. Jeg hadde nesten gitt opp, men samtidig vet jeg at jeg kan. At jeg nå lykkes, tror jeg at jeg kommer til å vokse enormt på, sier hun ydmykt.

Etter å hatt mye medgang tidligere i karrieren. Hun mener dette kan være med på å gjøre henne enda bedre i årene som kommer.

- Det har vært en berg-og-dalbane. Nå når jeg ser tilbake på det, har det vært et veldig lærerikt mesterskapet med mange viktige erfaringer jeg kommer til å ta med meg videre i karrieren, sier Hanna Öberg.

- Vanvittig imponert

SKUFFET: Tiril Eckhoff er ikke fornøyd med VM i Anterselva. Foto: Kristoffer Løkås. Vis mer

Marte Olsbu Røiseland ble den virkelig store utøveren dette mesterskapet, med sine sju medaljer. Hun er imponert over Öbergs mentale styrke etter all motgangen.

- Jeg er vanvittig imponert over at hun klarer å reise seg etter gårsdagen. Denne medaljen fortjente hun virkelig, sier Olsbu Røiseland i intervjusonen etter at hun knuste Dorothea Wierer på den siste runden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!