SØRGENDE: Shay Given hadde det tydelig tøft før kampen, men valgte å spille dagens Premier League-kamp. Foto: John Walton/PA
SØRGENDE: Shay Given hadde det tydelig tøft før kampen, men valgte å spille dagens Premier League-kamp. Foto: John Walton/PAVis mer

Gråtkvalt Given sørget over tapet av sin venn

Premier League-kampen i Cardiff overskygget av bortgangen til Gary Speed.

(Dagbladet): Swansea-Aston Villa 0-0 (0-0)

Dagens kamp i Cardiff ble fullstendig overskygget av bortgangen til Premier League-legenden Gary Speed.

Særlig Aston Villa-keeper Shay Given hadde en vanskelig dag på jobben i dag, og tårene trillet før kampstart. Den irske sisteskansen valgte likevel å spille kampen til tross for at fikk beskjed om bortgangen til sin gode venn.

Publikum sang «Det finnes bare én Gary Speed» før kampen i dag. Wales-manageren var naturlig nok en populær mann i Wales.

Det ble bedt om et minutts stillhet før kampen, men publikum brøt ut i spontan applaus og begynte å synge strofene: «Det finnes bare én Gary Speed.»

Man kunne se flere mennesker på tribunen som gråt da den tragiske nyheten ble kjent.

Fotballverdenen i sjokk En hel fotballverden er sjokkert over bortgangen, og meldingene til waliseren strømmer inn på Twitter. Blant andre fra eks-Liverpool-spiller Xabi Alonso, som skrev følgende:

- Hvil i fred, Gary Speed. Min første Premier League-kamp var mot ham, han viste meg hva britisk fotball handlet om.

Fotballspilleren Robbie Savage var også knust etter beskjeden, og skrev følgende:

- Verden har mistet en stor man i Gary Speed. Jeg er helt knust, snakket med ham i går morges. Hvorfor? Hvorfor. Hvorfor.

Nært vennskap Flere spillere i Aston Villa hadde et nært vennskap til Gary Speed.

- Tre av dem - James Collins er en walisisk landslagsspiller, Shay Given har et nært vennskap til Gary, og Jermaine Jenas spilte med Gary en stund i Newcastle, så disse guttene er veldig lei seg over dette, sa Aston Villa-manager McLeish til Sky Sports etter kampen.

Bellamy ikke med Kampen mellom Liverpool og Manchester City vil også naturlig nok bli overskygget av den tragiske hendelsen. Craig Bellamy har valgt å ikke bli med i troppen til kampen.

- Speed har vært en mentor for Bellamy. En fotballkamp er ikke viktigere enn å sørge, sa Kenny Dalglish på TV 2 før kampen.

Også Roberto Mancini virket preget før kampen.

- Jeg er veldig lei meg på vegne av hans familie. Jeg husker han som en stor spiller, sa Mancini på TV 2.