FORTSATT KNUST: Englands Josanne Potter forsøker å trøste en utrøstelig Laura Bassett etter selvmålet mot Japan i semifinalen. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jason Franson/NTB Scanpix
FORTSATT KNUST: Englands Josanne Potter forsøker å trøste en utrøstelig Laura Bassett etter selvmålet mot Japan i semifinalen. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jason Franson/NTB ScanpixVis mer

Gråtkvalt intervju om det skjebnesvangre selvmålet: - Skulle ønske ingen visste hvem jeg er

Laura Bassett har det fortsatt vondt.

(Dagbladet): I kveld møtes England og Tyskland i bronsefinalen i kvinne-VM. Og særlig én spiller tenker at det fort kunne blitt finale på Three Lions i stedet.

England røk trolig ut på verst tenkelig vis da Laura Bassett satte ballen i eget mål på overtid i annen omgang mot Japan i semifinalen.

Bassett var naturlig nok helt knust etter episoden, og nå som hun har fått den litt på avstand, forteller hun at det fortsatt er smertefullt å tenke på.

- Dagene har vært utrolige tøffe for å være ærlig. Det er ikke et øyeblikk som går uten at jeg tenker på det øyeblikket, sier Bassett til FATV.

På spørsmål om hva hun tenkte da hun skjønte at ballen gikk i eget mål, svarer hun:

- Det var bare så utrolig vondt. Hjertet mitt sank, og det var den mest forferdelige følelsen. Jeg ville gjort alt for å fjerne det øyeblikket, sier hun.

Spilleren kjemper flere ganger mot tårene i intervjuet.

- For å være ærlig så skulle jeg ønske at ingen visste hvem Laura Bassett er, sier en gråtkvalt Bassett.

Hun fikk flere støtteerklæringer etter kampen.

I kveld venter Tyskland på motsatt banehalvdel, og litt av æren kan gjenreises.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi vet at vi har skapt historie på veien. Vi har gått ut av komfortsonen kamp etter kamp, og det må vi gjøre i kveld, sier Bassett, som lover at England skal gjøre sitt beste.

Kampstart er 22.00 norsk tid.